Abdulkadir Selvi: Sürpriz bir kabine geliyor

Abdulkadir Selvi: Sürpriz bir kabine geliyor
9.07.2018 - 07:20
1003

 Gözler bugün açıklanacak olan yeni kabinede olacak.

Bakanlar Kurulu listesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cebinde. Hükümet açıklanmadan önce kabineye girecek olan bakanların bilgisi olacak. Kabinenin açıklanması ise zamanlama meselesine kaldı. Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Bakanı Ömer Çelik ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü 24 Haziran seçimlerinde milletvekili olmamışlardı. Beş bakandan en az dördünün yeni kabinede yer alması bekleniyor. Milletvekili olan mevcut bakanlardan ise dördünün istifa ettirilerek bakanlar kurulunda görev verileceği söyleniyor. Dört bakanı isim isim saymak mümkün ama bunları belirleme iradesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’da. Ona saygılı olmak gerekiyor. Ayrıca geçmişte Çankaya yolunda değişen isimler ya da cumhurbaşkanının geri çevirdiği bakanları bildiğimiz için kabine açıklanana kadar ‘söyleniyor’ demek, Ankara haberciliğinin bir alışkanlığıydı. Artık sistem değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinesini ilan edecek ayrıca güvenoyuna gerek duyulmayacak. Hükümeti cumhurbaşkanı kuracağı için artık başbakanın hazırladığı listenin Cumhurbaşkanlığı’nda değişmesi gibi bir durumla karşı karşıya kalınmayacak. Zaten Başbakanlık diye bir kurum da olmayacak.

YENİ DÖNEMİN KADROLARI

Siyasette çok şey yaşandı. İsmi birkaç kez listeye girdiği halde, o cumhurbaşkanı Çankaya’da oturduğu sürece bakan yapılamayan isimler vardı. Ya da cumhurbaşkanının onayına sunulan listenin değiştiğine tanıklık edildi. Bizde başbakan ve cumhurbaşkanlarının günlük tutma alışkanlığı sınırlı. Hele hatıralarını yayınlayanı yok. Yoksa Çankaya yolunda değişen isimleri, Cumhurbaşkanlığı’nda yeniden düzenlenen Bakanlar Kurulu listelerini öğrenmiş olurduk. Mevcut kabinede önemli bakanlıklarda bulunan bazı isimlerin cumhurbaşkanı değişene dek, girdiği kabine listesinden çıkarıldığını biliyoruz. Artık o devirler geride kaldı. Cumhurbaşkanı ülkeyi yöneteceği bakanları belirleyip, kamuoyuna açıklayacak. Sürprizlerin kabinesi geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında, ”Milletimizin sandıkta verdiği mesajı aldık” demişti. Değişim AK Parti Grup yönetiminde başladı. Bugün de Bakanlar Kurulu’nda kendini gösterecek. 18 Ağustos’ta ise değişim bu kez AK Parti vitrininde yaşanacak.

Yeni dönemi, ”Değişim, dönüşüm ve yenileşme” olarak tanımlamak mümkün.

AK Parti, Erdoğan tarafından temelleri 28 Şubat’ın karanlık günlerinde Pınarhisar Cezaevi’nden atılan bir parti. Erdoğan’ın siyasi mücadelesinde AK Parti her zaman bir özne oldu. Erdoğan uzun siyasi yürüyüşünde AK Parti’yi hem dönüştürdü, hem geliştirdi. Şimdi ise AK Parti, Erdoğan ve Türkiye açısından yeni bir dönemle karşı karşıyayız. 3 Kasım 2002’den sonra Türkiye’nin karşısına yeni bir kadroyla çıkan Erdoğan, 16 yıl sonra  bir kez daha Türkiye’yi şaşırtacak bir Bakanlar Kurulu oluşturacak.

YENİ İSİMLER GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’in ilk günü AK Parti grubundaki konuşmasında, ”Bize yorgun yakıştırması yapanların bizim ne denli antremanlı olduğumuzdan haberleri yok” demişti. Erdoğan 16 yılın birikimiyle siyasetten, bürokrasiden ve iş dünyasından yeni kuşak bir kadroyu Türkiye’nin yönetimine taşıyacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemin kodlarını da vermeye başladı. Siyaset tarzı olarak kibir yerine tevazu, ben yerine biz. Yönetim açısından normalleşme. Sadece sınırlarımızın içinde değil, batı dünyasıyla ilişkiler açısından da bir normalleşme sürecine girilmesi amaçlanıyor. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en önemli önceliği; ekonomi. Hatta AK Parti’nin yetkili kurullarında, terörle mücadele, dış politika, ekonomi diye yeni dönemin üç önceliğini sıralarken, ”ekonomi, ekonomi, ekonomi” diye altını çizme gereği duyuyor.

Yeni dönem, yepyeni şartlarla geliyor.

Erdoğan, ”Nerede kalmıştık” demiyor. “Yeniden Bismillah” diyerek yeni bir yola çıkıyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums