Aydınlar Kandıra Cezaevi önünde: Bir yanımız içeride

Aydınlar Kandıra Cezaevi önünde: Bir yanımız içeride
15.01.2019 - 07:37
1290

 “Bir yanımız içeride” diyen aydın, gazeteci, yazar, sanatçı, akademisyen ve insan hakları savunucuları, tutuklu Kürt siyasetçilere destek için Kocaeli'deki Kandıra Cezaevi’ne geldi.

Aydınlar, Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan tutuklu siyasetçiler Gültan Kışanak, Selma Irmak, Aysel Tuğluk, Sabahat Tuncel, Nurhayat Altun, Günseli Yıldırım, Figen Yüksekdağ, Edibe Şahin, Çağlar Demirel, Burcu Çelik, Sırrı Süreyya Önder ve Ferhat Encü’ye dayanışma duygularını iletti.

ANI DEFTERİ DOLDURULDU, KART GÖNDERİLDİ

Ziyaret kapsamında öncelikle 40 kişilik ekip, tutuklu siyasetçiler için bir anı defteri oluşturdu. Deftere duygularını ve mesajlarını aktaran aydınlar, hazırladıkları kartlara da iyi niyet dileklerini yazarak tutuklu siyasetçilerin avukatları aracılığıyla cezaevine iletti.

OYA BAYDAR: ‘YANINIZDAYIZ' DEMEK İÇİN BURADAYIZ

Kandıra Cezaevi önünde Artı Gerçek’e özel açıklama yapan yazar Oya Baydar, Türkiye’deki cezaevlerinin suçsuz insanlarla dolu olduğunu belirterek ziyareti anlattı.

“Kimileri neredeyse rehin alınmış düzeyde, yıllarca iddianamelerini bekliyorlar” diyen Baydar şöyle devam etti: “Kadınlar çocuklarıyla birlikte cezaevlerinde kalmak zorunda kalıyorlar. Ve tamamen hukuka aykırı yargı kararlarıyla sağlanıyor bu durum.”

“Kandıra, kayyum atanmış, özellikle kadın belediye başkanlarının kaldıkları bir hapishane. Aynı zamanda Sırrı Süreyya Önder ve Encü de (Ferhat) bu hapishanede kalıyorlar. Daha önce sayın Demirtaş için Edirne’ye gitmiştik” diyen Baydar, Kandıra’ya gelme nedenlerini şöyle açıkladı:

“Onlara yanınızdayız, yalnız değilsiniz, bugünler geçecek, yeniden mücadele sürecek, güçlüsünüz, haklısınız demek için geldik. Ve aynı zamanda da kamuoyunun dikkatini cezaevlerindeki duruma çekmek için geldik. Kandıra Cezaevi’nde bildiğiniz gibi Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk ve birçok kadın arkadaşımız, Kürt siyasetçisi var. Özellikle onlar için geldik buraya. Dayanışmamızı iletmek için bugün burada 50-60 kişiysek, aslında yüz binlerin dayanışmasını getirmek istiyoruz.

'DIŞARIDAYIZ AMA BİR YANIMIZ İÇERİDE'

Kartlarla onlara ileteceğiz; dışarıdayken bizim de bir yanımız içeride.”

“Bir yanımız içeride” diyen aydın, sanatçı, akademisyen ve hak savunucuları daha önce de HDP’nin eski Eş Başkanı ve tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek, dayanışma duygularını iletmişti.

CUMHURİYET KİTAP EKİ YÖNETMENİ: DOSLARIMLA DAYANIŞMAK İÇİN GELDİM

Cumhuriyet Kitap Eki Yönetmeni Turhan Günay da Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada ziyaretinin nedenini şöyle anlattı: “Haksız yere hapsedildiğini düşündüğüm dostlarımla dayanışma için buradayım. Türkiye artık şu hale geldi; cezalar önceden kesiliyor, uygulamaları daha sonra yapılıyor. Kendim de böyle bir süreçten geçtiğim için biliyorum, yargılamaları sonra yapılıyor. Yargılamaların da çok bir anlamı yok, zaten karar baştan verilmiş, cezalar kesilmiş, sadece insanlar içeride tutuluyor. Buna şiddetle tepki gösteriyorum. O nedenle de buradayım.

Özgürlüğünüz kısıtlandığı zaman nerede olursanız olun zaten her yer hapishane demektir. Dışarıdakilerle içeridekilerin çok bir farkının olduğunu sanmıyorum. Orada hareketleriniz biraz daha kısıtlanmış durumda.”

CHP’Lİ ESKİ VEKİL MELDA ONUR: İÇERİYE BİR MESAJIMIZ VAR

CHP eski Milletvekili Melda Onur da ziyarete ilişkin şunları söyledi:

“Hukukun bittiği yerde, dayanışma daha güçlü olmak zorundadır. Birçok seçilmiş kişi şu anda hukuksuzlukla içeride. Bu dönemler vicdanımızın turnusoludur. Seçilmişlere saygıyla buradayız.

İçeriye şu mesajı vermek istiyoruz; hala ülkede bu gidişatı değiştirmek isteyen geniş kitleler var. Bu yüzden çok da fazla umutsuzluğa kapılmayalım.”

HEYET ADINA ORTAK AÇIKLAMA: SİZ İÇERDEYKEN MİLYONLARIN BİR YANI DA İÇERİDE



Ziyaretin ardından heyet adına cezaevi önünden yapılan ortak basın açıklamasını Zeynep Tanbay okudu.

“Bir yanımız içeride diyen aydın, akademisyen, feminist, gazeteci ve insan hakları savunucusu, bugün Türkiye’de cezaevleri; barış ve özgürlük sorunudur diye yola koyuldu” diyen Tanbay, daha önce de Edirne Cezaevi’nde olduklarını hatırlattı.

“Önümüzdeki günlerde diğer cezaevlerindeki tutukluları da ziyaret edeceğiz” diyen Tanbay taleplerini şöyle açıkladı: “Tecride karşı açlık grevinde olan ve yaşam sınırında tehlikeli bir noktaya gelen Leyla Güven’in ve açlık grevindeki siyasi tutuklu ve mahkumların yaşam haklarının korunması için çözüm bulunmasını talep ediyoruz.”

Kandıra Cezaevi’ndeki tutuklu siyasetçilerin şahsında, özgürlüğünden mahrum bırakılan tutuklulara selam ve sevgilerini yollayan Tanbay, sözlerini şöyle tamamladı: “Sizler içerdeyken, hepimizin, milyonların bir yanı da içeride. Yalnız değilsiniz.”

KIŞANAK: BUGÜN CEZAEVLERİNDE DOLUP TAŞAN BU ÜLKENİN SORUNLARIDIR 

Gültan Kışanak'ın avukatı aracılığı ile gönderdiği mektubu ise insan hakları savunucusu Füsun Çeliker okudu. Kışanak mesajında şunları belirtti: Yaşadığımız sürecin bütün olumsuzluklarına rağmen yeni yıla yeni umutlarla girdik. Umut bir güvence değil, bir enerji şeklidir ve çok karanlık koşullarda enerjinin en güçlüsüdür. Bizler de dayatılan kör karanlığa inat, aydınlık bir gelecek kurma umudumuzu büyüterek direniyoruz. 

DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven’in İmralı’daki tecridin sona ermesi içini başlattığı ve cezaevlerindeki mahpuslarında katıldığı açlık grevi eylemi barışa, çözüme dair umutları güçlendirme ve bir çıkış yolu bulma mücadelesidir. Tüm demokrasi güçlerinin, aydınlarının, insan hakları savunucularının katkı ve çabalarıyla sonuç alacağımıza ve yaratılmak istenen çözümsüzlük atmosferinin değişeceğine inanıyoruz. Gazeteciler, aydınlar, akademisyenler yaşanan sorunları dile getirdikleri için cezaevine konuldular. Cezaevleri bir ülkenin aynasıdır. Bugün cezaevlerinde dolup taşan bu ülkenin sorunlarıdır. Ne halının altına süpürerek ne de hapsederek sorunlardan kurtulamazsınız. Sorunları çözme cesaretini ve vicdani sorumluluğunu göstermek durumundayız. Sorunlarda ancak ifade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün ve demokratik siyasetin güçlü olduğu ortamlarda çözülür.

DAHA ÖNCE DE DEMİRTAŞ’I ZİYARET ETMİŞLERDİ

“Bir yanımız içerde” diyen aydınlar, daha önce de Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek dayanışma duygularını iletmişti.

ZİYARET EDENLER

Tutuklu siyasetçileri dayanışma ziyaretinde bulunanların isimleri şöyle:

Ali Haydar Konca, Ayşegül Devecioğlu, Beyza Üstün, Celalettin Can, Erdal Karayazgan, Erdoğan Aydın, Esmehan Aykol, Esra Mungan, Eşber Yağmurdereli, Füsun Çeliker, Gençay Gürsoy, Gürhan Ertür, Hacer Ansal, Halim Bulutoğlu, Haluk Ağabeyoğlu, Hasan Cemal, Hüda Kaya, İlknur Birol, Melek Özman, Nadire Mater, Necmi Demir, Nesteren Davutoğlu, Nimet Tanrıkulu, Niyazi Zorlu, Oya Baydar, Servet Demir, Sevtap Akdağ, Şebnem Sünnetçioğlu, Şemsa Özar, Şengün Kılıç, Tahsin Yeşildere, Turhan Günay, Viki Çiprut, Zekiye Kürkçüoğlu, Zeynep Tanbay, Hülya Kirmanoğlu, Melda Onur, Semra Somersan ve Neval Tan.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums