Erdoğan: Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz

Erdoğan: Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz
31.03.2020 - 07:23
1641

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Dayanışma Kampanyası" başlattıklarını açıkladı. Erdoğan, "'Biz bize yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından bir yardım hesabı açıldı. Kampanyayı, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Toplamda bakanlarımız ve kabineye eşlik eden arkadaşlarımız 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulunmuş oldular" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kampanyaya 5 maaşıyla destek verdiğini duyurdu.

 Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya İstanbul’daki Huber Köşkü’nden katıldı. Toplantının ardından Erdoğan, açıklama yapıyor.

Toplantıda korona virüsü salgının ele alındığını aktaran Erdoğan, “Salgının ilk gününden itibaren Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda tedbirleri eksiksiz hayata geçiriyoruz. Maskeden tanı kitine hemen her ihtiyacımızı kendimiz karşılayabiliyoruz. Hastanelerimiz ve sağlık birimlerimize 24 milyon cerrahi maske, 3 milyonun üzerinde N95 maske, 1 milyonun üzerinde koruyucu tulum, 181 binin üzerin koruyucu gözlük dağıttık” dedi.

Yeni hastanelerin açılacağını söyleyen Erdoğan’ın açıklamasında satır başları şöyle:

YENİ HASTANELERİMİZİ HİZMETE AÇIYORUZ: Mevcut hastanelerimizi güçlendirmenin yanında yeni hastanelerimizi de hizmete açıyoruz. Gerçekten çok modern bir tesis olan şehir hastanelerimiz özellikle bu evsaftaki standartlarda 600 yataklı Okmeydanı hastanemiz, o da bugün hizmet vermeye başladı. Burayı daha önce eğitim ve araştırma hastanesi olarak planlamıştık fakat öyle bir evsafa sahip oldu ki, dedik ki biz burayı süratle şehir hastanesine dönüştürelim. Yine şehir hastanesi statüsündeki 1150 yatak kapasiteleri Kartal hastanemizi de bir süre önce hizmete sunmuştuk. İkitelli Şehir Hastanemizi ise 520’si yoğun bakım olmak üzere 2 bin 682 yatak kapasitesi ile mayıs ayında hizmete açmayı planlıyoruz. 1000 yataklı Göztepe hastanemizin inşaatında da sona yaklaştık. Onu da eylül ayında hizmete veriyoruz. Böylece Türkiye sağlık altyapısında güçlü olan yerini daha da sağlamlaştırmış olmaktadır.

GIDA KONUSUNDA SIKINTIMIZ YOK: Covid-19 hastalığı sürecinde tedbirlerimizi pek çok ülkeden önce aldık. Aşama aşama ilave tedbirleri de yürürlüğe sokuyoruz. Gıda konusunda da herhangi sıkıntımız yok.Ülkemiz tüm temel gıda maddelerini kendi ürettiği için stoklarımız ve tedarik işleyişi ihtiyacımızı karşılayacak düzeydedir.

TÜRKİYE HASTALIĞIN YAYILMASINI ENGELLEMEYE EN YAKIN ÜLKE: Kamu güvenliğinde kayda değer bir sıkıntı yaşamıyoruz. Bu vesileyle tüm sağlık görevlilerimize, güvenlik güçlerimize, gıda ve ihtiyaç malzemelerinin halkımız ulaştırılmasını sağlayan esnafımıza, üretimi devam ettiren sanayicimize ve işçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye, Avrupa ve Amerika’ya kıyasla bu hastalığın yayılmasının üstesinden gelmeye dünyada en yakın ülkelerden biridir.

ACİL OLMAYAN DURUMLAR İÇİN HASTANELERE GİTMEYİN: Sağlık personelimizin imkanlarını ne kadar yüksek oranda Covid-19’da mücadeleye tahsis edersek salgınla o derecede etkili baş edebiliriz. Bu tür durumlarda sağlık kuruluşları salgın merkezi haline dönüşebiliyor. Bunun için vatandaşlarımızın acil olmayan durumlarda hastaneye gitmemelerini hasseten rica ediyorum.

SOKAKTAKİ HAREKETLİLİĞİ AZALTTIK: Okullarımızda uzaktan eğitime geçerek, kamuda ve özel sektörde evden çalışma yöntemini devreye alarak, yaşlılarımıza özel ihtimam göstererek, sokaktaki hareketliliği büyük ölçüde azalttık. İnsanların toplu olarak bulunduğu tüm mekanların faaliyetlerine ara vermesi de, evde kalma çağrımızın hayata geçmesine önemli katkı sağladı. Son olarak, kara, hava ve deniz yollarıyla yapılan şehirlerarası ulaşımı sınırlandırdık. Gerekirse şehiriçi ulaşımda da benzer yöntemleri devreye sokabiliriz.

41 YERLEŞİM BİRİMİ KARANTİNA ALTINDA: Günlük test sayısında 10 bini aştık. Tespit yapılan kişi, hastalık belirlenen vaka, vefat ve taburcu rakamlarımızı, şeffaf bir şekilde her gün milletimizle paylaşıyoruz. Virüsün yayılmasını önlemek için her yola başvurmakta kararlıyız. Halihazırda ülke genelinde köy ve mahalle statüsündeki 41 yerleşim birimimiz karantina altındadır. Benzer örneklerin yaygınlaşmasının önüne geçmenin tek yolu, her birimizin kendi karantinasını kendi uygulamasıdır. Burada en önemli hassasiyetimiz, temel ihtiyaç maddelerinin arzında sürekliliği sağlamak ve ihracatı desteklemek için üretimin kesintisiz sürmesini temin etmektir. Türkiye, her hal ve şart altında üretime devam etmek, çarklarının dönmesini sağlamak zorunda olan bir ülkedir.

İSPANYA VE İTALYA’YA YARDIM MALZEMESİ GÖNDERDİK: Kendimizle birlikte dostlarımızın da ihtiyaçlarını karşılamanın gayreti içindeyiz. Bu çerçevede, içinde bulundukları şu zor günlerde pek çok ülkeye sağlık ve temizlik malzemesi gönderdik. Son olarak, salgından en olumsuz etkilenen ülkelerden biri olan İspanya’ya bir uçak dolusu malzemeyi çarşamba günü inşallah naklediyoruz. Aynı şekilde sıkıntılı bir dönemden geçen İtalya’ya da bu ihtiyaçları karşılamak üzere Kızılay aracılığıyla bir gemi dolusu yardım malzemesini ulaştırdık, ulaştırıyoruz.

KREDİ GARANTİ FONU’NUN KAPASİTESİNİ YÜKSELTTİK: İstihdamın sürmesini sağlamak için, esnafımıza, sanatkarımıza, küçük ve orta ölçekli işletmelerimize, ihracatçılarımıza pek çok erteleme ve destek düzenlenmesini hayata geçirdik. Ülkemizdeki 2 milyondan fazla vergi mükellefinin 54 milyar lirayı bulan muhtasar, KDV ve pirim ödemelerini 6 ay süreyle erteledik. Nakit akışı bozulan KOBİ’ler ve diğer firmalara, mevcut kredilerinin 6 aya kadarı ödemesiz olmak üzere, 12 aya kadar ilave süre tanınmasını sağladık. Sektör ayrımı gözetmeksizin tüm kurumsal ve ticari firmalara işletme sermayesi desteği için 6 ayı ödemesiz 36 ay vadeli ve yıllık yüzde 7,5 maliyetli kredi imkanı getirdik. Esnaflarımızın hem nisan, mayıs, haziran ayı ödemelerini faizsiz öteledik, hem de yüzde 4,5 maliyetli 36 aya kadar vadeli bir kredi paketini hayata geçirdik. Personel maaşlarını kamu bankalarından ödeyen firmalara, istihdamı azaltmamaları şartıyla, önümüzdeki 3 aylık personel gideri kadar ilave likit sağladık. Kredi Garanti Fonu’nun limitini 50 bin liraya ve toplam kapasitesini de 850 bin kredi talebini karşılayacak şekilde 450 milyar liraya yükselttik.

ÖĞRENCİLERİN YURTLARDA KALMADIKLARI GÜNLER İÇİN ÖDEDİKLERİ ÜCRET İADE EDİLECEK: Reeskont kredilerinin geri ödemelerini 90 gün daha uzatarak 50 milyar liralık bir kaynağı ihracatçılarımızın kullanımına sunduk. Sosyal yardım programlarımızda kayıtlı 2 milyon haneye biner lira nakit yardımı yapıyoruz. Kısa çalışma ödeneğin şartlarını kolaylaştırdık. En düşük emekli maaşını 1500 liraya yükselttik. Emeklilerimizin bayram ikramiyesini öne çektik. Asgari ücret desteğini yaygınlaştırdık. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızın ödeneklerini artırdık. Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerden, mart ayında yurtta kalmadıkları günlerin ücretlerini iade ediyor, nisan, mayıs ve haziran ayları için de ücret almıyoruz. Öğrencilerimizin kredi ve burs ödemelerinde de herhangi bir kesinti yapmıyoruz. Yine öğrencilerimizin kredi geri ödemeleri, nisan, mayıs ve haziran ayı için ilave bir maliyet yansıtılmadan ertelenebilecek.

21 BİN 500 KİŞİ KARANTİNA İÇİN YURTLARDA KALIYOR: Halen 41 ilimizdeki yükseköğrenim yurtlarımızda, yurt dışından gelen 21 bin 500 vatandaşımızı 14 günlük karantina kuralına göre misafir ediyoruz. İlk ve orta öğrenimdeki öğrencilerimize 8 gigabyte’a kadar ücretsiz internet imkanı getirdik. Yaşadığımız dönemin kahramanları olan sağlıkçılarımıza, 6 milyar liralık ilave bir destekle performans ödemelerini en üst tavandan yapıyoruz. Yine sağlıkçılarımızın her birine, TÜRKSAT üzerinden 100’er gigabyte ücretsiz internet kotası veriyoruz. Çiftçilerimize destek olmak için 2020 yılı tarımsal desteklerinin yarıya yakınını bugüne kadar ödedik.

KABİNEDEKİ ARKADAŞLARIMIZ 5 MİLYON 200 BİN LİRA BAĞIŞ YAPTI: Sivil toplum kuruluşlarımızın da, imkanları çerçevesinde ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalıştığını biliyoruz. Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz. “Biz bize yeteriz Türkiyem” diyerek başlattığımız bu kampanya için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, şu anda bilgileri ekranda gözüken bir yardım hesabı açıldı. Ayrıca, yine ekranda gözüken kısa mesaj numaraları üzerinden de bağış yapılabilecek. Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Her ilimizde ve ilçemizde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı belirleyip, bu yardımları kendilerine sunacağız. Gerekirse muhtarlıklarımızı da devreye alarak, kampanyada toplanan paraların en doğru şekilde yerine ulaşmasını temin edeceğiz. Kampanyayı, şahsım olarak, 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum. Biraz önceki toplantımızda bakan arkadaşlarımızdan kimi üçer, kimi altışar aylık maaşlarını kampanyaya bağışlama kararı aldılar. Tabii bazı bakanlarımız çok daha yüksek bağış rakamları da ifade ettiler. Toplamda bakanlarımız ve kabineye eşlik eden arkadaşlarımız 5 milyon 200 bin liralık bir bağışta bulunmuş oldular.

HAYIRSEVELERİMİZDEN 11 MİLYON DOLAR GELDİ: Meclis’teki tüm milletvekillerimizi, AK Parti başta olmak üzere tüm partilerimizin teşkilatlarını, tüm belediye başkanlarımızı, bürokratlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyoruz. Ve en büyük katkıyı da iş adamlarımızdan, hayırseverlerimizden bekliyoruz. Zekatlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler. Kampanyamıza yapılan yardımların şimdiden Hak katında kabul olmasını diliyorum. Bugün itibariyle bu kampanya için 11 milyon dolar hayırseverlerimizden gelen destek var. İnşallah yaşadığımız sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda, hatırlayacağımız en güzel şeylerden biri de, işte bu birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma fotoğrafımız olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra sosyal medya hesabından Milli Dayanışma Kampanyası ile ilgili paylaşım yaptı.

Erdoğan, paylaşımda, “Nice sıkıntıyı birlikte göğüslediğimiz, nice mücadeleyi birlikte yürüttüğümüz Milletimizle el ele vererek, Rabbimizin yardım ve inayetiyle inşallah bu musibetin de üstesinden geleceğiz. Çünkü #BizBizeYeterizTürkiyem, #BizBizeYeteriz” ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ’DEN 5 MAAŞ

Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu Milli Dayanışma Kampanyası’na destek vererek “Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 maaşımla katılıyorum” dedi. Bahçeli mesajında “Ben, sen yok, biz varız. Çetin şartları omuz omuza birlikte göğüsleyeceğiz. Nitekim biz Türkiye’yiz. Biz Türk milletiyiz. Birlikte çok daha güçlüyüz. Kovid-19’a asla teslim olmayacağız” ifadelerini kullandı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums