Ahmet Türk, HDP grup toplantısına katıldı

Ahmet Türk HDPnin TBMM grup toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Sırrı Süreyya Önder, tutuklu vekillerle ilgili Anayasa Mahkemesine yapılan başvurulara yanıt verilmemesini eleştirdi.

Ahmet Türk, HDP grup toplantısına katıldı
21.02.2017 - 13:53
1317

 Ahmet Türk HDP'nin TBMM grup toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Sırrı Süreyya Önder, tutuklu vekillerle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvurulara yanıt verilmemesini eleştirdi.

 HDP’nin TBMM Grup Toplantısı’na sağlık koşulları nedeniyle cezaevinden tahliye edilen Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk de katıldı. Türk’ün gruba yönelik kısa bir selamlama konuşması yaparak, “Şiddet politikalarıyla halklar susturulamaz. Demokratik, ortak bir gelecek hedefliyorsak, hep birlikte barış mücadelesi verelim” dedi. “Halkın iradesi ile seçilen başkanların yeri halkın arasıdır” diyen Türk bugün saat 15.00’te CHP’li Deniz Baykal’a da iade-i ziyarette bulunacak.

Türk’ün ardından gruba konuşan Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise tutuklu milletvekillerinin durumuna değindi. Önder, “Cezaevindeki seçilmiş arkadaşlarımız hep çete üyelerinin yanında tutuluyor” diyerek Anayasa Mahkemesi’nin bu vekillerle ilgili yaptıkları başvurulara yanıt verilmemesini eleştirdi. Sırrı Süreyya Önder, “Maalesef şu ana kadar yargıdan bağımsız bir ses duyamadık” dedi.

İhraçlarla ilgili iktidarın ‘bazı yanlışlar olmuş olabilir’ dediğini belirten Önder, “Sizin bazı yanlışlar dediğiniz yüzbinlerce eve açlık olarak yansıyor” dedi. Önder sözleşmeli öğretmen atamalarında mülakat yapılmasını da eleştirerek, “Cemaat soruları çalarak bunu yapıyordu, bunlar ona bile ihtiyaç duymuyor, kendi istediklerini atıyor” dedi.

Önder’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ÇAMURA BULANAN CÜBBELER… Akademisyenlerin çamura buladığınız cübbeleri, bu ülkenin eşitlik ve özgürlük bayrağı, barış bayrağı olacaktır. Muhterem İbiş’e (Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş) sesleniyorum; Sayın İbiş, bak herkes kenara çekilir, bu işin vebali sana kalır. Adalet mutlaka tecelli eder. Ben Binali Yıldırım’la görüşmüşmüşüm! Külliyen yalan. Hem diyalog kurmuyorlar hem de el altından görüşülüyormuş gibi yapıyorlar.

Bize diyorlar ki ‘Hukuka güvenin, gelin ifade verin’. Adaletin kestiği parmak acımaz. Ama adaletin! AYM, cezaevindeki arkadaşlarımızın canlarına dönük bir tehdit gelişmesini mi bekliyor? Elzem olarak neyi görüyor da karar vermiyor? Kamuda kıyım yaşanıyor, ‘Bazı yanlışlıklar olabilir’ diyorlar. Efendiler, sizin ‘bazı yanlışlarınız’ binlerce hane için açlık oluyor!

İLK İŞ TABELA İNDİRMEK OLUR MU? Kürt illerinde ilk yapılacak iş Kürtçe tabelaları indirmek olur mu? Olur. Olursa bunun adı ne olur? Bunun adı etnik ayrımcılık olur. Kürt’ün muhafazakarından oy isteyeceklermiş. Bula bula bu aklı bulmuşlar. Sanki Kürt muhafazakarın ulusal bilinci, ulusal onuru yok!

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums