Muharrem İnce: Partide demokrasi, Türkiyede demokrasi

Muharrem İnce: Partide demokrasi, Türkiyede demokrasi
13.07.2018 - 05:53
854

 Muharrem İnce, yeniden Cumhurbaşkanı adayı olacağını söyledi. İnce, "15 milyon insana borcum var, yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım. Ben bitmedi demeden bitmez" dedi. CHP Tüzüğü'nün değişmesi gerektiğini dile getiren İnce, "Bu partinin bu tüzüğü, programı orada durduğu sürece CHP'nin Türkiye siyasetinde bir şey demeye hakkı yok. Partide demokrasi, Türkiye'de demokrasi" ifadelerini kullandı.

 Muharrem İnce, canlı yayında Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde hataları olduğunu söyledi. Daha fazla sayıda miting yapması gerektiğini belirten İnce, “Apolet tartışmasını fazla uzattım. Hata yaptım” dedi. Seçim gecesi İsmail Küçükkaya’ya attığı “Adam kazandı” mesajına değinen İnce, “Bu benim hatamdır. Hata gene İsmail’de değil hata yine benim. Öyle duyurmamalıydım, yorgunluğuma versinler” diye konuştu.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Habertürk canlı yayınında Didem Arslan Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

Çatı aday tartışması ve adaylığıyla ilgili soru üzerine Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anketlerde kendisi öne çıktığı için aday gösterdiklerini söylediğini aktardı. İnce, çatı aday önerisini yanlış bulduğunu dile getirdi.

‘KILIÇDAROĞLU GEREKLİ DESTEĞİ VERDİ’

Kampanya döneminde CHP’den yeterli destek görüp görmediği sorulan İnce, “Sayın Genel Başkan’la ilgili en ufak bir şikayetim yok. Gerekli desteği her zaman verdi. Hiç kimseye haksızlık etmem Sayın Kılıçdaroğlu’na da etmem, ne gerekiyorsa yaptı ama bazı yerlerde çok can sıkıcı şeyler oldu. Örgüte çok teşekkür ederim çok çalıştılar, ufak bir iki can sıkıcı şey oldu. Bunları koca örgüte mal etmek haksızlık olur” dedi.

‘HATALARIMI BİLİYORUM’

Hatalarının farkında olduğunu söyleyen Muharrem İnce, “Hatalarımı biliyorum. Apolet tartışmasını fazla uzattım. Hata yaptım. Keşke geceleri de miting yapsaydım, gidemediğim yerler var. Erzurum’a seçimden sonra gittim. Keşke vitamin iğneleri olsaydım” diye konuştu.

‘MİLLET BENDEN DUYMALIYDI BİR GAZETECİDEN DEĞİL’

FOX Televizyonu’ndan İsmail Küçükkaya’ya seçim gecesi attığı “Adam kazandı” mesajına değinen İnce, “Bir hatam oldu, bir gazeteci arkadaşımıza mesajım oldu. Bu benim hatamdır, özür diledim. Millet bunu benden duymalıydı, bir gazeteciden değil. Bunu da o kampanyanın yorgunluğuna versinler” dedi.

‘HATA İSMAİL’DE DEĞİL BENDE’

Didem Arslan Yılmaz, “Yayınlar sırasında zaman zaman size sorular soruyorum, mesaj atıyorsunuz. Ama bu da sende kalsın gibi bir uyarıda bulunuyorsunuz. O gece neden yapmadınız?” sorusunu yöneltti. Bunun üzerine İnce, şunları söyledi:

“Ben olsaydım şöyle söylerdim bunu: Muharrem İnce’den bir mesaj geldi, Tayyip Erdoğan kazandı diye yazdı. Hata gene İsmail’de değil hata yine benim. Öyle duyurmamalıydım, yorgunluğuma versinler, yoğun bir stresti bu. Şunu da bilsin herkes, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na aday olan bir kişinin, bir o gece sinirlenme hakkı yoktur. İki yorulma hakkı yoktur. Üç sağlık bir şekilde sonuçlara bakmalıdır ve didik didik onlarla uğraşıyorum.

Karıştırılan şey şu, bir, bireysel olarak bazı sandıklarda problem oldu, arkadaşlarımız o sandıklarda mücadele etti. İkincisi YSK’de çıkabilecek bir oyun, o olmadı ki. ”

‘EMEĞİMİZE HAKARET EDİYORLAR’

“Toplumun önüne çıkamayacak bir vaziyette olduğu” iddiası sorulan Muharrem İnce, “Bunlar ayıp şeyler, bunlara cevap vermeye tenezzül etmiyorum. Ben Türkiye’yi yönetmeye talip olmuşum, böyle bir şey olabilir mi? Bunları söyleyenler ahlaksızlar. Önümde kağıtlar, farklı kanallar açık, masaların üzerinde bilgisayarlar, Kocaeli nasıl gidiyor arıyor soruyoruz, Doğu’dan sonuç alabiliyor muyuz, Urfa’da durum ne arayın… Ben bu durumdayım. Böyle bir telaş içerisineydik emeğimize hakaret ediyorlar” yanıtını verdi.

‘SONUCU KABULLENMEZSEN YENİDEN YENİLİRSİN’

İnce’ye, seçim gecesiyle ilgili iddiaları öne sürenlerle ilgili kullandığı “şizofren, hasta insanlar” ifadesi de soruldu.

İfadenin seçmenlere yönelik olmadığını belirten İnce, “Ben onu telaşlananlara söylemedim. Bile bile bu yalanları atanlara, uyduranlara söyledim. Bunlara inanıp üzülenlere söylemedim. Sosyal medyadaki komplo teorilerini bilmiyordum” diye konuştu.

Muharrem İnce, seçim gecesi attığı mesajla ilgili “Durumu gördüm durum, iç açıcı değil. İnsanları kandırmaya gerek yok. Bir yarışa girdik. Bu adil bir yarış değildi. Devletin bütün imkanları onun elinde miydi, evet. Biz bu seçimi boykot etmedik, bu seçime girdik. Girdiysek sonucu kabulleneceğiz. Kabullenmezsen yeniden yenilirsin” dedi.

’26 MİLYON İNSAN OY VERMİŞ, KUTLARIM’

Seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan’ı, 25 Haziran’da arayarak tebrik ettiğini söyleyen İnce, “Bizim mahalleden ‘Bana niye kutladın?’ diyenler oldu. 26 milyon oy vermiş. O insanlar birini seçmiş, o insanların seçtiği kişiyi ben kutlarım, o insanlardan bir dahaki seçimde oy isteyeceğiz. Benim 15 milyon insana borcum var, yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım. Ben bitmedi demeden bitmez” ifadelerini kullandı.

‘GENEL BAŞKANI’NIN ETRAFINDA KOLTUK MERAKLILARI VAR’

İnce, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur” açıklaması hakkında, “Ben bana söylediğini düşünmüyorum, koltuk meraklısı değilim. Sayın Genel Başkan’ın çevresinde koltuk meraklıları var” dedi.

Kılıçdaroğlu ile yedikleri yemekle ilgili iddialara tepki gösteren Muharrem İnce, “Masaya vurmak, uydurma bunlar yalan. Bir özel odaydı, büyük bir masaydı. Bu yemek bir düğün yemeği değildi, siyasi yemekti. Bu yemeğin yeneceğini 81 milyon biliyor. Bu dört kişiden başka bu yemekle ilgili kim ne diyorsa yalandır. Bir nezaketsizlik olmadı” şeklinde konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN AYAĞIMA VURDUĞU YALAN’

Yemekte gerginlik yaşanmadığını dile getiren İnce, “Millet orada konuşulanları merak eder bu da hakkıdır. Yemeği ben düzenleseydim, ‘Dışarıya çıkalım açıklama yapalım’ derdim. Takdir bana ait değil davet sahibine ait” dedi. Yemekte yaşananları aktaran İnce, şöyle devam etti:

“Dedim ki ‘Yeniden bir yapılanma yapmamız lazım. Hepimizin Cumhuriyet Halk Partisi yapmamız lazım. Bir milyon genç üye yapmamız lazım. Söylemimizi, kadrolarımızı, iddialarımızı değiştirmeliyiz. Bu iddiaları yapabilmek için sizinle yarışmak istemiyorum ama beni genel başkan yapın, sizi de onursal genel başkan yapalım. Hemen çalışmaya başlayalım’ dedim. ‘Genel Başkan’dan her şeye kadar, kadrolarımızı değiştirelim bunu başarabiliriz’ dedim. Ayağıma vurduğu yalan. Ne Kılıçdaroğlu bunu yapacak bir insan, ne de ben buna müsaade edecek bir insanım.”

‘YENİ PARTİ KURMAYACAĞIM’

Yeni parti kuracağı iddialarını yalanlayan İnce, “Benim ağzımdan duyanları esas alın. Yeni parti kurmayacağım, yok öyle bir şey. Benim ağzımdan yeni parti duydunuz mu? Benim böyle derdim yok. CHP kendini yenilemelidir, genel başkanını, kadrolarını, tüzüğünü, programını da yenilemelidir” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklif edilirse reddedeceğini söyleyen İnce, “Ben Cumhurbaşkanlığı koltuğunu istiyorum. Ülkeyi artık Başbakan değil Cumhurbaşkanı yönetiyor. Bir siyasi parti liderinin doğal olarak cumhurbaşkanı adayı olması gerekiyor. Ben cumhurbaşkanlığı seçiminin hazırlıklarını yapalım diyorum” ifadelerini kullandı.

‘TÜZÜKTE MİLLETVEKİLİNİN HİÇBİR HAKKI YOK’

CHP Tüzüğü’nün demokratik olmadığını belirten İnce, “Tüzüğümüzü değiştirelim. Bizim tüzükte üyenin milletvekilinin hiçbir hakkı yok, her şeyi MYK belirliyor. Tüzüğü değiştirelim, programı değiştirelim, üye sayımızı arttıralım. Bu partinin bu tüzüğü bu programı orada durduğu sürece CHP’nin Türkiye siyasetinde bir şey demeye hakkı yok. Bu tüzük, bu program değişmelidir. Partide demokrasi, Türkiye’de demokrasi” dedi.

İnce, ”CHP’nin üyesiyiz. Rozeti almadım. Türk bayrağı taşıyorum. Bir gün hata yaparsam, bir konuda yanlış yaparsam gönül rahatlığı ile burada yanlış yaptım diyebilirim. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Türkiye’de inandırıcı olmak için Türkiye’ye demokrasiyi getireceğinizi söylemek için önce kendi aile içeriğinizin düzgün olması lazım.” ifadelerini kullandı.

‘BU MİLLETİN TAM ORTALAMA DEĞERİYİM’

”Erdoğan ile meydanlarda kavga da ettim.” diyen ince, ”Ama sadece kavga da etmedim. Onlara ekonomiyi anlattım. Önce yargıdan başlamamız gerek dedim. Sürücüsüz araçlardan bahsettim.” şeklinde konuştu.

İnce, ”Ben bu milletin tam ortalama değeriyim. Ben görev almak istiyorum, bu işin başında olmak istiyorum. Davet ederseniz ben bu 15 milyonu 30 milyon yaparım. Hemen kampanya başlatacağız. Seçime 3 ay kala değil şimdiden başlayacağız. Tüzüğümüzü değiştiririz, hazırlığımızı yaparız. 51 günde 107 miting yaptıysak…” dedi.

‘BU YARIŞI BIRAKMAM, DEVAM EDECEĞİM’

Unutulmaktan korkup korkmadığı sorusuna ise İnce, ”Ben unutturmam, kendi imkanlarımla derdimi anlatırım yine anlatırım. Devam edeceğim. Liyakat rafa kalktı. Yakınlık artık… Artık hukukçu olmadan idari yargıç olacaksınız, Milli Saraylar Cumhurbaşkanlığı’na bağlı. 18 bin ihraç ne zaman yapılıyor? 8 Temmuz’da. Beklediler ki seçim geçsin.” şeklinde cevap verdi.

”AK Parti bu bakanlar kurulu ile devre dışıdır.” diyen İnce, ”15 milyon insan bize destek verdi, ben bu yarışı burada bırakmam. Ben buna devam edeceğim.” dedi.

‘NEZAKETSİZLİK YAPMADIM’

Kılıçdaroğlu’nun “Özel bir yemekti, bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik” açıklaması sorulan İnce, “Nezaketsizlik yaptığımı düşünmüyorum. Ülkede rejim değişmiş. Seçim kaybetmiş bir parti ve Cumhurbaşkanı var. Millet o yemekte ne konuşulduğunu merak eder. Milletten gizli bir ajandam olmadı” şeklinde cevap verdi.

‘MAHKEMEDE KONUŞACAĞIZ BU KONULARI’

Amerika’dan aranması konusu sorulan İnce, ”Artık dokunulmazlığımız da yok mahkemede konuşacağız bu konuları. Asla umutsuzluk yok zafere yeniden hazırlanacağız. Umutlarını tazele kardeşim devam edeceğiz.” yanıtını verdi.

İnce seçim sürecinde yaşadıklarını aktararak ”Ülkü benim okul arkadaşım hep destek olur. Bir televizyon kanalındaydım, program bitti koruma polisim geldi ‘kayınvalideniz vefat etti’ dedi. Mitingimi iptal ettik. Cenazeyi düzenledik. Kırklareli mitingim vardı, Ülkü’ye sordum kararı sen ver mitingi iptal edeyim mi dedim. Sana ihtiyacım var ama bu milletin de sana ihtiyacı var sen mitingini yap dedi.” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums