ÇİFTÇİLERİN HAZİNE ARAZİSİ KİRALAMASININ ÖNÜ AÇILDI

 ÇİFTÇİLERİN  HAZİNE ARAZİSİ KİRALAMASININ ÖNÜ AÇILDI
16.09.2018 - 15:01
756

 Tarım ve Orman Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı arasında bugün imzalanarak yürürlüğe giren sözleşme ile şimdiye kadar çiftçilerimizin geriye dönük işgaliye bedeli (Ecri misil) ödeyerek kullandıkları fakat tarımsal desteklemelerinden yararlanamadıkları arazileri kiralamalarının önü açıldı.

Ülkemizde 218.000 çiftçimiz yaklaşık 3.400.000 dekar hazine arazisinde tarımsal faaliyet yapıyor, arazi Ecri misil bedelini de sonradan devlete ödüyordu.

Kiralama belgeleri olmadığı için çiftçiler kullandıkları bu arazilerin tarımsal desteklemeleri alamamakta, tarımsal kredi kullanmamakta idi.

Bugün imzalanan sözleşme ile bu araziler mevcut kullanıcıları tarafından 10 yıllığına kiralanacak, kira bitiminde çiftçilerimizin arazileri satın almalarına imkan sağlanacaktır.

Bakan Pakdemirli, kiralama işleminin sonunda çiftçilerin, çiftçi kayıt sistemine kaydolacaklarını ve desteklerden de  faydalanabileceğini kaydetti.

Kiralamaya esas arazilerin 400. 000 dekarı dikili tarım arazisi olup ne kadarının fındık arazisi olduğu çalışmalar ilerledikçe netlik kazanacaktır.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums