Öcalana yıllar sonra ilk ziyaret

Öcalana yıllar sonra ilk ziyaret
13.01.2019 - 10:51
654

 İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde tecritte olan, avukatları ve ailesiyle yıllardır görüştürülmeyen  Abdullah Öcalan'ı  kardeşi Mehmet Öcalan ziyaret etti.


Görüşmenin içeriğiyle ilgili bilgi alınamazken, Öcalan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SON GÖRÜŞME 2016'DA

Öcalan, 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan bu yana da ailesiyle görüştürülmüyordu. Son görüşmeyi yine bugün ziyaretine giden kardeşi Mehmet Öcalan yapmıştı. 

Şu anda cezaevinde bulunan İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder'in de içinde bulunduğu son İmralı Heyeti ise Öcalan'la son görüşmeyi 5 Nisan 2015’te gerçekleştirmişti. 

LEYLA GÜVEN 66 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE

DTK Eş Başkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven, Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması için açlık grevine başlamıştı. Açlık grevinin 66. gününde olan Güven'in sağlık durumunun kritik olduğu ve avukat görüşüne çıkamadığı belirtiliyor. 

BULDAN GÖRÜŞMEYİ DOĞRULADI

Görüşmeyle ilgili ilk açıklama HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan geldi. Açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını belirten Buldan şunları yazdı: 

AVUKATLARINA 780. RET 

Öcalan’ın avukatlarının iki gün önce Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı 780’inci başvuru da "5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun gereğince hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar" gerekçe gösterilerek reddedilmişti. 

LEYLA GÜVEN'İN AVUKATLARI CEZAEVİNE GİDİYOR

Leyla Güven'in açlık grevini sonlandırıp sonlandırmayacağı belirsizliğini korurken, avukatları cezaevine gitmeye hazırlanıyor. Güven'in avukatlarından Reyhan Yalçındağ, Güven'in sağlık durumunun iyi olmadığını hatırlatarak, Artı Gerçek'e şunları söyledi: Biz birkaç avukatı bu akşam cezaevine gideceğiz. Öcalan'la yapılan görüşme sonrası açlık grevini sonlandırması durumunda hastaneye sevkini sağlamamız gerekiyor. Bu durum ilerleyen saatlerde görüşme sonrası netleşecek.

Leyla Güven'le görüşmeye giden avukat Reyhan Yalçındağ Artı Gerçek'e sağlık durumu iyi olmadığı için Güven'in görüşe çıkamadığını, bu yüzden görüşemediklerini, yarın bir daha ziyaretine gideceklerini söyledi. Yalçındağ "Kendisi görüşe çıkamadı. O yüzden bir şey diyemiyorum. Yarın (bu sabah) yine görüşmeye gideceğiz. Ama zatan bugün sabahtan beri ateşi 38 dereceydi, iyi değildi. Kendisi ziyaretimizden haberdar" dedi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums