Ahmet AY
Ahmet AY Gazete: Milat Gazetesi

Racon'un fazı̇letlerı̇!

  • 23.08.2017 00:00

 Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı sosyal medya kullanıcılarına ve köşe yazarlarına yönelik uyarısından sonra “Racon” ve “racon kesme” son 4 gündür en çok kullanılan sözcüklerden oldu.

Müzmin Erdoğan muhalifleri konuyu argo sözcüğün kullanılmasındaki “ayıp” ile sürdürmeyi yeğlerken, diğerleri konuyu epistemolojik, etimolojik olarak ele almayı tercih ettiler. Ama bir kesim var ki oku oku doyamazsın! İşi neredeyse “raconun faziletleri”seviyesine vardırdılar.

Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne dediğine bakalım:

"Zaman zaman medyada sosyal medyada adeta şahsım adına birilerine ayar verilmeye çalışıldığını görüyoruz. Birilerinin şahsım adına adeta racon kestiği, herkese ayar vermeye çalıştığı görülüyor. Benim milletimle partimle paylaşacağım düşüncelerim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim. Bu böyle biline. Şu köşe yazarı şöyle yazmış beni bağlamaz. Zaten ben konuşuyorum. Ben derdimi anlatmaktan aciz değilim. Yeri geldiğinde konuşuyorum. Şahsım ve sözcülerim dışında yapılan açıklamaların benimle partimle ilgisi yoktur…"

Evet, bu konuşmadan sonra tam dört gündür “racon” üzerinden yorumlar sular seller gibi akıyor. Kimi köşe yazarı, “Tabi ki beni kastetmedi.” diyerek kendisini de cumhurbaşkanının sitemine değer buldu. Bu gruptan kimileri daha kurnaz, derhal sağındaki köşe yazarına baktı. Yani “Beni kast etmedi, acaba seni kast etmiş olabilir mi? diyerek hedef saptırdı. Yine bu kategorideki bazıları cinlikte daha bir yaman, “Cumhurbaşkanı haklı, kaç zamandır Cumhurbaşkanı adına konuşuyorlar.” diyerek yoğurttan kıl çeker gibi “alevli bölgeden” kendisini dışarı atıyor. Bunlar gariban tayfa, olaydan “hisse kapma” derdindeki sessiz kesim.

Bunları okuduğumda aklıma “Metal yorgunu” Ak Parti başkanları, “Yolunu şaşıran, ahlaksızlığa sapan…” birileri geldi. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan'ın çağrısına rağmen parti il başkanlığından ayrılanların sayısı bir elin parmaklarını bulmadı. Hiç kimse yorgunluğu, ahlaksızlığı ve şaşırmışlığı üzerine almadı, herkes dönüp komşu ilin başkanına baktı.

Racon kesenlerin kimler olduğunu merak edenler kendilerini bu yaz sıcağının hararetine, kalemin şehvetine kaptıranlara bakarak öğrenebilirler. Televizyonlarda yaz sezonu dolayısıyla sık görülen kimileri aslı astarı olmadığı halde sözlerine neredeyse, “Biz dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sohbet ederken…” diye başlama cüretinde bulunuyorlar/dı. Bazıları da üslubunu, reaksiyonunu bildikleri Sayın Cumhurbaşkanının bir olaya muhtemel tepkisini önceden söyleyerek Sayın Cumhurbaşkanı da benzer bir ifadede bulununca ya da benzer tepki ortaya koyunca, “Ben size demedim mi?”sırıtkanlığıyla “racon kestiği” havasını atıyord/u.

Bunlara ilaveten bir de “ihale raconcuları” var. Bu “racon”cular sadece Cumhurbaşkanımızın adına değil, Sayın başbakanın, kimi bakanların ve MİT adına da racon kesiyorlar. Kendilerini bu önemli makamlara nispet ederek Üniversitelerde, Genel Müdürlüklerde, Emniyette, Belediyelerde hokkabazlıklar yapıyorlar.

Bir şekilde Ak Parti'de etkili bir makam “işgal” edenler ve yakınları da racon kesenlerden. Bunlar,  FETÖ'ye bulaşmış ya da yolsuzluğun dibine batmış yahut da ahlaksızlığı ayyuka çıkmış kurumun başındaki yetkilileri, “sizi korurum, sizin dosyanız bize geldi ama engelledik…” türü ahlaksızlıklarla tuzağa düşürüp eşine, kardeşine, kardeşinin ortağına ihale almayı başarıyorlar. Vatandaşların gözleri önünde pervasızca dönen ve son zamanlarda daha da artan bu ahlaksız dolaplar 2019 seçimleri için ciddi tehlike olarak Ak Parti'nin karşısına çıkacaktır.

Evet, Sayın Cumhurbaşkanı adına İbrahim Kalın dışında kimse söz söyleme hakkına sahip değildir. Elbette düşüncemizi söylemekten sakınmayız, elbette bu düşünce çoğu kez Cumhurbaşkanımız ile örtüşebilir, elbette kendi nam-ı hesabımıza “racon keseriz” de.

Sosyal medyada öyle hesaplar bilirim ki canlarını ortaya koyarak ve Sayın Cumhurbaşkanlarına asla zarar vermeden “racon kesiyorlar” ki doğru yapıyorlar. Sorun bilerek veya bilmeyerek racon keserken “Cumhurbaşkanı adına” intibaını verenlerde.

Mesele racon keserken ahlaklı davranıp davranmamada.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums