Gökçek ne zaman istifa edecek? Yerine kim gelecek?

  • 20.10.2017 00:00

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2019 seçimlerine çok sıkı hazırlandığı, partisini de bu hedef doğrultusunda yenilediği biliniyor. Bu kapsamda önce MKYK ve Bakanlar Kurulu değişti.  Ardından teşkilatta değişimler yapılmaya başlandı, AK Parti il, ilçe ve belde başkanlarından bazıları değiştirildi, bu değişiklikler halen devam ediyor.

Öte yandan belediye başkanlıklarında da görev değişimleri gerçekleştiriliyor. İstanbul Belediye Başkanlığındaki değişimden sonra bazı belediye başkanlarından da istifaları istedi.

Niğde Belediye Başkanı dün itibariyle istifa etti.

Diğer illerle ilgili istifa süreçleri devam ediyor.

Ankara, en çok konuşulan şehirlerden bir tanesi.

Melih Gökçek ile ilgili süreç çok daha önceden başladı.

Gökçek, en son Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Külliye’de uzun bir görüşme yaptı ve kamuoyuna “görüşmenin bazı projelerle ilgili bir görüşme olduğunu” duyurdu. Oysa Külliye’de yapılan görüşmede Gökçek’in istifası da konuşulmuştu. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada “O görüşmede istifanın da konuşulduğunu” söyledi.

Ardından Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birkaç kez görüşmeye çalıştı. Araya aracılar koydu. Fakat tüm bu görüşme çabaları başarısızlıkla sonuçlandı. Çünkü Erdoğan, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok belediye ile ilgili kararını vermişti. Bu kararların gelişigüzel kararlar olmadığını, bazı kamuoyu araştırmaları neticesinde ve halkın talepleri doğrultusunda alınmış kararlar olduğunu önceki yazılarımızda söylemiştik.

Gökçek’in sürecin başladığı ilk günlerde istifaya razı olmadığı ifade ediliyor.

Bu yüzden Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı’nın Gökçek’i il başkanlığına davet ederek “istifayı tekrar hatırlattığı”, Ankara İl Başkanlığı’nda yapılan bu görüşmenin tatsız bir görüşme olduğu ve Gökçek’in Yamalı’ya “hoş olmayan sözler” söylediği belirtiliyor.

Gökçek-Yamalı görüşmesinden sonra Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ve İlçe Belediye Başkanları, il başkanlığına acil toplantıya çağrılıyor ve bu toplantıda meclis üyelerine “Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir karara imza atılmamaları” uyarısı yapılıyor.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nın bu baskısı ve Gökçek’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme çabalarının başarısız olması Gökçek’te bir “istifayı kabul” havası yaratıyor.

Melih Gökçek’e yakın çevreler, geçen hafta sonu itibariyle Gökçek’in istifa etmeyi kabul ettiğini, belediyedeki bazı işleri tamamlamaya çalıştığını ve bir “veda sürecine” girdiğini söylüyor.

GÖKÇEK NE ZAMAN İSTİFA EDECEK?

Gökçek’in ne zaman istifa edeceği ile ilgili birçok tarih öne sürülüyor. Fakat bu tarihlerin birçoğu gerçeği yansıtmıyor.

20 Ekim tarihi, hem Gökçek’in görev başına gelmesi ile ilgili, hem de eşi Nevin Gökçek ile ilgili özel anlamlar ifade ediyor.

Bu nedenle Gökçek, bir aksilik olmazsa yarın, yani 20 Ekim Cuma günü bir basın toplantısı yaparak istifa ettiğini kamuoyuna duyuracak.

GÖKÇEK SONRASI NE OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere istifası istenen illerde 2019 yerel seçimlerine kadar bir “toparlanma süreci” başlatmak istiyor.

Buna göre İstanbul’da olduğu gibi Ankara’da da bir ilçe belediye başkanı büyükşehir belediye başkanlığına getirilecek ve seçilen bu belediye başkanı ile toparlanma sürecine girilecek.

Göreve getirilecek belediye başkanı, 2019’da Ankara’ya aday yapılmayacak. O yüzden bu geçiş dönemini, “yerel seçimlere güçlü hazırlık yapma ve Ankara’yı toparlama dönemi” olarak görmek gerekiyor.

GÖKÇEK’İN YERİNE KİM GELECEK?

Ankara kulislerinde Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Altındağ belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve düşük bir ihtimal de olsa Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın ismi konuşuluyor.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin gerek 3 dönemlik olması ve gerekse Büyükşehir Belediyesi ile olan husumeti, Tiryaki’nin seçilme olasılığını düşürüyor. Tiryaki’nin Büyükşehir’e geçmesi ile beraber 2019 yerel seçimlerine kadar Ankara’da kavga ve iç çekişmelerin yaşanacağını ve dolaysıyla seçimlere hazırlık yapılamayacağı sık konuşulan konular arasında.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK’ın 2 dönemlik olması ve bu 2 dönemde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Keçiören’de ikamet etmesi nedeniyle ilçede yapılan çalışmaları yakından biliyor olması “Mustafa AK” ihtimalini güçlendiriyor.

Tüm bunların yanı sıra, Mustafa AK’ın “ılımlı” bir isim olması, yaptığı çalışmalarla Ankara’da takdir toplaması ve bazı projelerinin bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ödüllendirilmesi Mustafa AK’ın güçlü yanları olarak kabul ediliyor.

Sonuç olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’a güçlü girmek istiyor.

Bunun için canhıraş bir şekilde çalışıyor.

Bu makamlar her fani için gelip geçici makamlar.

Bu süreci doğru anlamak ve lider Erdoğan’ın arkasında olmak son derece önemli.

Bu nedenle davanın selameti için kimse hırs yapmamalı, süreci şahsileştirmemeli.

Ve…

Kendisini asla “davanın üzerinde” görmemeli!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums