OSB için alınan yol bir arpa boyu bile değildir

  • 6.01.2015 00:00

 22 Ağustos 2009 tarihinde 23327 tarihli resmi gazetede yayınlanan “Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği”

gereğince yer seçimi kesinleşmemiş OSB’lerin kuruluş işlemleri yapılamaz.(2.bölüm 6.madde 2.bend)

OSB için yer seçimi sonuçlandı, Pirinçlik bölgesi seçildi diye bir haber duydunuz mu?

“Toprak ve Arazi Sınıflaması Standartları Teknik Talimatı” 1. Ek listesinde belirtilen “tarım arazilerinin sınıflamasında kullanılacak standartlar” gereğince dönümünde 40 ocak fındıklık bulunan araziler dikili tarım arazisi olarak değerlendirilir ve dikili tarım arazilerinde OSB kurulamaz.

Bu durum Düzce İl Toprak Kurulunun Kararı ile değiştirilebilir görülüyor. Peki, Düzce il Toprak Kurulunun bugüne kadar toplanıp Akçakoca Pirinçlik Bölgesinin “Dikili Tarım Arazisi “ sınıfından çıkarıldığına dair bir bilginin kamuoyu tarafından paylaşıldığını duydunuz mu?

Düzce’nin mahalli gazetelerine bakıldığında Düzce İl Toprak Kurulunun Çilimli’de kurulacak OSB için toplandığı haberine ulaşmak çok kolay.

Düzce İl Toprak Kurulunun böyle bir kararı olsa Akçakoca kamuoyu ile paylaşılırdı.

Ayrıca 2009 yılında Beyköy’de 120 hektarlık arazinin OSB yapılması için dikili tarım arazisi vasfından çıkarılması ile ilgili kararın ZMO odası Düzce Şubesince Sakarya Bölge İdare Mahkemesine açılan dava sonucunda iptal edildiğini de göz önünde tutmak gerekir.

Pirinçlik Bölgesine OSB yapılması ile hiçbir ilerleme gerçekleşmemiştir. Düzce İl Toprak Kurulundan Pirinçlik ile ilgili bir karar çıksa bile kararın Sakarya Bölge İdare Mahkemesince iptal edileceği neredeyse kesindir.

Var olan konjonktürde Akçakoca’ya OSB kurulmasına ihtiyaç göstermemektedir.

Bilim ve Teknoloji Bakanı gelince OSB ile ilgili açıklamalar bulunacak iddiası palavradan başka bir şey değilmiş gibi gözüküyor.

Bilindiği gibi Bilim Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 4 Ocak Günü Düzce İl Kongresi için Akçakoca’ya gelecekti. Beklentiler OSB ile açıklama yapılacağı yönündeydi.

Fikri Işık Akçakoca’ya gelmedi. Fikri Işık gelmeyince açıklama yapılamaz diye bir hüküm var sanki.

Mesela milletvekili Osman Çakır kongredeydi. Fikri Işık’tan aldığı bilgiyle/yetkiyle açıklamada bulunabilirdi.

Bu açıklama için illaki bakan geriyorsa yandık, ya Fikri Işık senelerce Akçakoca’ya gelmezse.(!)

Kim bilir, belki de Bilim ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık OSB kurulacak sözünün veremeyeceği için Akçakoca’ya gelmemiştir.

Akçakoca’ya OSB kurulacak iddiası içi boş seçim vaadinden başka bir şey değildir.

Söz verilmesinde bile bu kadar sıkıntı çekildiğine göre ortada olmayacak duaya âmin demekten başka bir şey yok demektir.

İşin söz kısmını milletvekilimiz Osman Çakır defalarca verdi de ne oldu ki. Başımıza gelen verilen sözlerin tutulamayacağını bir kere daha görmek oldu.

Hükümetin/devletin planları, kanun ve yönetmelikleri Akçakoca’da OSB’nin niçin kurulamayacağının açıklamaları ile dolu. Bu planları ve yönetmeleri aşabilmek deveye hendek atlatmakla eş değer zorluktadır.

Akçakoca kamuoyu yanlış bilgilendirilerek ve yönlendirilerek OSB kurulacak beklentisi yaratılmıştır.

Akçakoca'nın enerjisi yanlış yönlendirmelerle ve bilgilendirmelerle boş yere harcanmaktadır.

OSB için harcanan emek Organize Tarım bölgesi için harcanmış olsaydı çok mesafe kat etmiş olurduk.

OSB kurulmasında alınan yol bir arpa boyu bile değildir.

OSB kurulursa iş buluruz beklentilerinin 2019 seçimlerinde de 2024 seçimlerinde gündemde olacağını yaşayanlar hep beraber görecektir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums