İşçiler Ford’da iş bırakacak

Ford Otosan Montaj Bölümü çalışanları yarın çalışmayacak. Sekapark’ta eylem yapan 300 işçi, işten atılan arkadaşları işe geri alınana kadar çalışmayacaklarını söyledi

İşçiler Ford’da iş bırakacak
19.05.2015 - 20:09
1791

 Ford Otosan Montaj Bölümü çalışanları yarın çalışmayacak. Sekapark’ta eylem yapan 300 işçi, işten atılan arkadaşları işe geri alınana kadar çalışmayacaklarını söyledi

Bursa’da faaliyet gösteren Renault ve Tofaş fabrikalarında başlayan toplu iş sözleşmesi ve Türk Metal Sendikası’na karşı tepki Kocaeli’de üretim yapan Ford’a da sıçradı. Ford’da çalışan 300 işçi Sekapark alanında toplanarak eylem yaptı. Montaj bölümünde çalışan işçiler sosyal medya üzerinden örgütlenerek bir araya geldi. ‘Türk Metal istifa' ve 'Satılık sendika istemiyoruz' sloganları atan işçiler adına Hakan Cömert basın açıklamasını okudu.

DİŞİMİZİ SIKARAK KONUŞMAK İSTEMİYORUZ

Cömert açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yıllardır biz metal işçilerinin yaşadığı sorunlar artık dayanılmaz hale gelmiştir. Artık dişimizi sıkarak çalışmak, kıt kanaat geçinmek istemiyoruz. Ekonomiyi sırtlamış olan bizleriz. İhracat rekorları kırılıyor. İşçilere gelince tüm kesenin ağzı kapanıyor. Bu sorunlara karşı Bursa’da metal işçisi kardeşlerimiz bir mücadele yürütüyor. Aynı sorunları yaşayan Ford Otosan işçileri olarak Bursa’daki işçi kardeşlerimizi sonuna kadar destekliyoruz.

TALEPLERİMİZ KABUL EDİLMEZSE...

Aynı sorunları yaşıyoruz, çıkarlarımız da aynı olduğu için Ford Otosan’da da taleplerimiz kabul edilmezse Bursa’daki işçi kardeşlerimizle aynı şekilde davranacağımızı ilan ediyoruz. Bugün burada toplanmamızın nedeni de budur. Bir taraftan MESS patronları diğer taraftan işçilerin değil patronun sözcülüğünü yapan Türk Metal bu sorunların kaynağıdır. Renault’ta Tofaş’ta Coşkunöz’de Mako’da bulunan on bini aşkın işçi kardeşimiz üretimi durdurarak haklarını talep ediyorlar. Talepleri net, BOSCH işçilerinin alabildiği zam kendilerine de uygulansın.

BOSCH SÖZLEŞMESİ BAZ ALINSIN

Bugün Bursa’da büyüyen mücadelede metal işçisi kardeşlerimizin ilk adımı işçilerinin başına musallat olan Türk Metal’i atmak oldu. Artık fabrikalarına işçi kanı dökmüş, eli kanlı Türk Metal’i sokmuyorlar. Kendi kararlarını kendileri veriyor, direnişi hep berabere yürütüyor. MESS ile masaya hep beraber oturuyorlar. Bizlerin talepleri de Bursa’daki metal işçisi kardeşlerimizin talepleriyle aynıdır. Ücretlerimiz BOSCH sözleşmesi baz alınarak yeniden ayarlansın, MESS bunun için gerekeni yapsın.

İŞTEN ATILMAMA GARANTİSİ VERİLSİN

Yaşadığımız süreçten dolayı hiçbir işçinin işine son verilmeyeceği konusunda garanti verilsin. Bu süreçte işten atılan işçi arkadaşlarımız işe geri alınsın. Türk Metal Ford’tan gidecek. Temsilcilerimizi demokratik bir yöntemle biz seçeceğiz. Taleplerimizin kabul edilmemesi ve bu süreçte yaşanacak herhangi bir işten çıkarma olması durumunda bizler birliğimizle gerekli adımları atacağız.” Öte yandan Ford işçileri, 15 arkadaşının işten atıldığını belirterek işçiler işe geri alınana kadar çalışmayacaklarını belirtti.

SABAH 8’DE TOPLANACAKLAR

Ford işçilerinin yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verildi; “Çarşamba günü herkes K2'de servislerden inecek ve kesinlikle içeriye giriş yapılmayacak. K2'de toplanıp işten çıkarılan 15 arkadaşımızın işe geri dönmesi talebi sağlanacak. Bugün sabah 08.00'de herkes K2'de toplanacaktır. Fabrikaya 10.00'da gelecek kişilerin de kesinlikle sabah 08.00'de gelmeleri gerekmektedir. Gece vardiyasından çıkan arkadaşlar da yine aynı saatte K2'de toplanacaktır.”

Manşet Kocaeli

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums