AK Parti, tarihi Bozdoğan Kemeri’ne pankart çaktı

İstanbul Fatih’te bulunan tarihi Bozdoğan Kemeri’ne asılan pankart, arkeologların tepkisini çekti. Arkeologlar

AK Parti, tarihi Bozdoğan Kemeri’ne pankart çaktı
21.05.2015 - 19:06
1715

 İstanbul Fatih’te bulunan tarihi Bozdoğan Kemeri’ne asılan pankart, arkeologların tepkisini çekti. Arkeologlar Derneği, fiziksel tahribat yaratan pankartın kaldırılması için ilgili koruma bölge kurulu, Fatih İlçe Seçim Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu.

Arkeologlar Deneği İstanbul Şubesi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti), İstanbul Fatih’teki 1600 yıllık Bozdoğan (Valens) Su kemerine seçim afişi asarak tarihi yapıya zarar verdiği için Fatih İlçe Seçim Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu.

1637 yıllık yapıyı fiziksel olarak tahrip ettiği ve kültürel algıyı da olumsuz etkilediğini belirten Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul 4 No’lu Koruma Bölge Kurulu’na başvurarak pankartın çok sayıda metal araçlarla sabitlendiği, bunların da doğrudan taş bloklar üzerine çakıldığına dikkat çekti.

ak-parti-afiş

Dernek yaptığı açıklamada, Valens su kemerine asılan seçim pankartını yerinde belgelediklerini belirterek pankartın yapı üzerinden fiziksel olarak tahribata neden olduğunu belirtti.

“Su kemerinin iki cephesini neredeyse tamamen kapatan pankartın yapıya çok sayıda vida/çivi benzeri metal araçlarla sabitlendiği, vida/çivilerin doğrudan taş bloklar üzerine çakıldığı gördük. Pankart yapı üzerinden fiziksel olarak tahribata neden olduğu gibi, kentin kültürel mirasının önemli bir parçasını da örterek gizlemekte, kültür varlığının algılanmasını olumsuz etkilemektedir. Üstelik her kültür varlığı gibi evrensel bir değer olan ve kamuya ait Valens su kemerini propaganda aracına dönüştürmektedir. Bu konuda ilgili koruma bölge kurulu, yüksek seçim kurulu il başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gerekli başvuruyu yaptığımızı belirtir. Kültür varlıklarının korunmasına dair beklenen hassasiyetin seçim sürecinde de geçerli olduğunu tüm siyasi partilere hatırlatırız.”

Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi, Fatih İlçe Seçim Kurulu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums