Düzce Sivil İnsiyatifi, Parklar satılmasın diye yürüdü...

Düzce Belediye Meclisi’nde alınan kararla Kültür Mahallesi ile Uzunmustafa Mahallesi’nde

Düzce Sivil İnsiyatifi, Parklar satılmasın diye yürüdü...
25.05.2015 - 17:39
1917

 AK Partili Düzce Belediye Meclisi’nde alınan kararla Kültür Mahallesi ile Uzunmustafa Mahallesi’nde bulunan ve 1999 yılında yaşanan depremlerde vatandaşların toplanma ve sığınma noktası olarak kullanılan iki parkın satışa çıkarılması Düzcelileri harekete geçirdi.

Düzce’de bulunan sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerin bir araya gelerek kurduğu Sivil İnisiyatif Gurubu parkların satışına karşı çıkmak için bir yürüyüş yaparak Düzce Belediyesi’ne parkların satışların durdurulması için dilekçe verdi.

Düzce Belediye Meclisi’nin AK Partili üyeleri geçtiğimiz aylarda Uzunmustafa Mahallesi’nde bulunan Konak Park ile Kültür Mahallesi’nde bulunan Avni Akyol Parkı’nın ticari alan yapılması için Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e yetki verdi. Bunun üzerine 1999 yılında yaşanan depremlerde bu iki parkı sığınma ve toplanma alanı olarak kullanan Düzceliler hareket geçti.

Spor sokaktan belediyeye yürüdüler

Aralarına CHP, MHP, Milli İtifak gibi partilerin milletvekili adaylarının da olduğu Düzce’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile bazı siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturduğu Düzce Sivil İnisiyatif Grubu, parkların satışına karşı çıkmak için yaklaşık 5 gündür Düzce genelinde imza toplamaya ve halkı bilinçlendirmeye çalışıyordu. Son olarak grup bir yürüyüş düzenleyerek parkların satışını engellemek için Düzce Belediyesi’ne dilekçe verdiler. Spor Sokak girişinden başlayan yürüyüş, Düzce Belediyesi önüne kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlar “Parklar bizimdir satılamaz” sloganları ile belediye önüne kadar geldiler.

Belediyeye itiraz dilekçesi verdiler

Belediye önünde bir açıklama yapan ve Sivil İnisiyatif Sözcüsü Birleşik Metal İş Düzce Temsilcisi Talat Çelik, “Bizler yaklaşık 5 gün önce burada belediye önünde basın açıklaması yaparak Düzce Belediyesi’nin yaklaşıl 1 ay önce meclis kararı ile Düzce’de ki yeşil alanlarda ki parkları bir kısım parselleri yeşil alandan çıkarıp ticari alan olarak tescillemesine ve satılmasına tepki gösteren Düzcelileriz. Belediyeye vereceğimiz itiraz dilekçesi ile bu durumu ortadan kaldıracak olan Düzcelileriz.  O depremler, bugün o çok sevdiğiniz bina seviciler deprem akşamı sığınacak bir ağaç gölgesi, çadırını kuracak bir yeşil alan ararken kendilerini en çok o parkta güvende hissetiler. Bizler annemizi, çocuğumuzu deprem bizden alırken herkes çadır kuracak bir yeşil alan park aradı. Bugün başımıza ceberut kesilenler de o parklarda sığındı. Sizler bir süre sonra görev süreniz dolunca burada olmayacaksınız. Ama o parklar biz sahip çıkarsak burada olacaklar. Sizleri resmi müracaatlarınızı vermeye davet ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından Sivil İnisiyatif Grubu üyeleri dilekçelerini vermek için belediyeye girdiler.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums