MİT TIR’ları görüntülerine erişim engeli kararı

Adana ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları, Cumhuriyet gazetesinin Adana’da durdurulan MİT TIR’larının taşıdığı

MİT TIR’ları görüntülerine erişim engeli kararı
30.05.2015 - 08:30
1303

 Adana ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıkları, Cumhuriyet gazetesinin Adana’da durdurulan MİT TIR’larının taşıdığı belirtilen askeri mühimmat görüntülerinin haberini yayınlayan internet sitelerine erişim engeli kararı aldı. Cumhuriyet gazetesi, verilen yayın yasağı nedeniyle haberi internet sitesinden kaldırdı.

Cumhuriyet gazetesinin Adana’da durdurulan MİT TIR’larının taşıdığı belirtilen askeri mühimmat görüntülerinin haberini yayınlayan internet sitelerine erişim engeli kararı alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazetenin yayın yönetmeni Can Dündar hakkında soruşturma başlattı, internet sitelerindeki yayın içeriklerine de erişimin engellenmesini istedi.

Başsavcılığın açıklamasında “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “siyasi ve askeri casusluk”, “gizli kalması gereken bilgileri açıklama” ile “terör örgütünün propagandasını yapmak” suçlarından söz konusu yayınları yapanlar hakkında soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Başsavcılığın, internet sitelerindeki yayın içeriklerine erişimin engellenmesi talebi de kabul edildi. Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında, içeriklerin yayından çıkarılmaması durumunda söz konusu internet sitelerine erişimin engellenmesine karar verileceği uyarısı yapıldı.

Bunun üzerine Cumhuriyet gazetesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı talebiyle söz konusu haberi, kararın tebliğ edilmesinden sonra dört saat sonra kaldırmak zorunda kaldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da hakkında daha önce yayın yasağı kararı verilen olayı haberleştiren gazete ve bu çerçevede yayın yapan kişilerle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesi, MİT’e ait olan TIR’lardaki havan, top ve tüfek mermisi gibi mühimmatlara ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.

Yayınlanan görüntülerde jandarma eşliğinde ve savcı nezaretinde kapakları açılan çelik kasalarda önce antibiyotik dolu kutular görülüyor. İlaçların altındaki kasalar açıldığında da havan, top mermisi ve ağır makineli tüfek mermileri ortaya çıkıyor.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Cumhuriyet gazetesi hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar görüntüleri neden yayınladıklarına ilişkin açıklama yaparak, “Bir gazetenin, bir gazetecinin görevi okurunu bilgilendirmek, halkı bu tehlikeden, bu tehditlerden haberdar etmek, bu maceraya kalkışan yetkilileri ikaz etmektir. Cumhuriyet, bu sorumluluğun bilinciyle bu görüntüleri yayınlıyor” dedi.

Hükümet yetkilileri, TIR’ların Suriyeli Türkmenlere yardım taşıdığını öne sürmüş, Siirt milletvekili adayı ve AK Parti Dış İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da geçtiğimiz günlerde Adana ve Hatay’da durdurulan MİT TIR’larının Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) gittiğinisöylemişti.

imc

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums