Ayşe Böhürler: Seçimlere bir hafta kala...

CHP-MHP-HDP ve onlara ilave olarak, gizli siyasi parti gibi davranan cemaati de düşünürsek birbirine hiç benzemez hatta zıt

Ayşe Böhürler: Seçimlere bir hafta kala...
30.05.2015 - 09:19
2242

 CHP-MHP-HDP ve onlara ilave olarak, gizli siyasi parti gibi davranan cemaati de düşünürsek birbirine hiç benzemez hatta zıt ve düşman bu grupları bir araya getiren tek ortak faktör Ak Parti karşıtlığı olsa gerek. Sentetik bir ittifak bu. Bunun Ak Parti gibi organik bir parti karşısında güvenilir bir alternatif oluşturması mümkün değil.


Ak Parti, bu seçimlere yeni bir kadroyla giriyor. Yeni kadroda genç ve dinamik isimler dikkat çekiyor. Ben yine pozitif ayırımcılık yaparak kadın adaylara dikkat çekmek istiyorum. Siyasetin yeni kadın yüzleri olacak bu isimler, aynı zamanda bir yasağın sona erişinin sembol isimleri olacaklar. Türkiye'de tüm kadınlar 80 yıl sonra, seçilme hakkını almalarından bu yana ilk kez eşitleniyor. 
En gencinden başlayayım. 

Antalya'dan Sena Nur Çelik: Uluslararası hukuk alanında çalışıyor. Hukuk eğitimini İngiltere'de LSE'de yaptı, uluslararası hukuk şirketlerinde kariyerine devam etti. Çocukluğundan beri tanırım. Çok okuyan, çok kültürlü dünyayı yakından tanıyan, kabiliyet ve kapasitesi yüksek, odaklandığı her alanda güzel başarılar elde edebilecek genç bir vekil. Sena Nur'un Türkiye'deki gençlerin sesi olacağına eminim.

Balıkesir'den Sema Kırcı: Ak Parti MKYK'sında uzun süre birlikte çalıştık. ODTÜ mezunu. Siyasetin merkezinde yetişti. Meselelere vakıf, dünyayı ve Türkiye'yi yakından tanıyan, kabiliyeti yüksek, zarafetiyle dikkat çekecek bir siyasetçiydi. Temsil gücü yüksek bir milletvekili olacağına inanıyorum. Parti içinde başörtüsü yasaklarının kalkmasını her fırsatta dile getiren isimlerden birisi oldu. Tecrübesi, bilgisi ve kapasitesiyle Meclis'in en etkili kadınlarından olacaktır. 

Trabzon'un Ayşe Sula'sı: Eh isminin Ayşe olması bile yeter. 2011 seçimlerinde AK Parti'ye başörtülü aday olarak başvurmuştu. “Beni aday göstermeyeceğinizi biliyorum ama medeni bir duruş olarak bunu göstermek istedim” demişti. Cesur bir kadın. Trabzon'da Ak Parti siyasetinin önde gelen ve sevilen isimlerindendir. Ayşe'yi tanıyınca siyaset tam da kalıbına uymuş dersiniz. Sevecen, sıcak, yerli söylemleriyle Trabzonlu kadınların sesi olacağına eminim. Hem de öyle tuttuğunu koparır, yarıda bırakmaz cinsinden.

İstanbul'dan Özlem Topal: İlk Sibel Eraslan'ın yanında tanıdım. Hukukçuydu, mesleğini başörtüsü yasakları nedeniyle yapamıyordu. Yapımcısı olduğum “Günaydın Hayat“ isimli program için kapasitesiyle öne çıkabilecek bir sunucu aradığımı duyunca, Sibel benimle tanıştırmak istemişti. Kanal 7 ekranlarında sunuculuk yaptı. Sonrasında Ak Parti İstanbul İl Teşkilatında başladığı siyasette ve mesleğinde ilerledi. Hem medya hem de hukuk birikimiyle Meclis'in söz sahibi kadınlarından olacağına eminim. 

Düzce'den Ayşe Keşir: Meslektaşım. Senaryodan köşe yazarlığına uzun bir medya tecrübesi var. Siyasete Ak Parti Kadın Kollarında başladı. Hem siyaset hem de bürokrasiyi tanıma imkanı buldu. Siyasetin hakkını verecektir.

Ankara'dan Lütfiye Selva Çam: Selva'yı yurtdışından geldiği yıllarda tanıdım. Çok iyi bir eğitim geçmişi ve iş tecrübesi olmasına rağmen son derece mütevazi davranır. Siyasete Genel Merkez Kadın Kollarında başladı. Hem yönetimde hem sahada aktif olarak çalıştı. Birikimi, yüksek idare kabiliyetiyle sakin güç olarak siyasete etki edecek kadınlar arasında yer alıyor. 
İstanbul'dan Fatma Benli: Başörtüsü yasakları onu hukukçu olmaktan alıkoyamadı. En yasaklı zamanlarda bile mücadeleden geri durmadı. Onu iki kelimeyle tanımlayacak olursam bilgili ve çalışkan kelimelerini kullanırdım. Fatma Benli'nin siyasette iz bırakacak isimler arasında olacağına inanıyorum. 

İstanbul'dan Ravza Kavakçı Kan: Siyaset ve uluslararası ilişkiler alanında çalışan bir akademisyen. Hem dünyayı hem de Türkiye'yi iyi tanıyan isimler arasında yer alıyor. Aileden gelen uzun bir siyasi birikimi ve vizyonu taşıyor. Gurur duyabileceğimiz genç siyasetçilerden olacaktır. 
***
Daha pek çok yeni aday var elbette. Hepsinin de yolu açık olsun. Kadınlara siyaset yolunu yine kadınların oyları açacak bunu unutmayalım. Diğer taraftan, bu seçimlerde oy verirken kadınlar arasında kökleşmiş ve kemikleşmiş eşitsizliği yok eden bir partiye oy vereceğinizi de sakın unutmayın. Ak Parti 80 yılda yapılamayanı yaptı. Türkiye'de kadınların siyaset yolundaki engellerini kaldırdı ve tarihi kökleri olan bir eşitsizliği yok etti. Kadınların yollarındaki engelleri kaldıran bir partiye oy verirken sentetik sloganların, yapay söylemlerin tuzağına düşmeyin.

PADDY 

Kelime olarak “balçık, pirinç tarlası, çirkeflik yapmak, öfke, hiddet…” gibi anlamlara gelse de, İngilizler İrlandalılar için bu kavramı farklı yerlerde kullanıyorlar. Atmaya çalıştığı bomba elinde patlayan IRA mensubunun karşı karşıya kaldığı durumu anlatmak için mesela… Karşıdakini hedeflerken kendi kendilerini vurmalarına neden olan akılsızlık halini tasvir ediyor kısaca. Bizim deyimlerimizde “Keskin sirke küpüne zarar” tanımıyla belki karşılık bulabilir. Bugünlerde birçok durum ne yazık ki bu tanıma tıpatıp uyuyor. “Paddy” olmamak lazım. 

YENİ ŞAFAK

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums