Meclis Başkanı oturumu açtı ve kapadı

Meclis Başkanı Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’nu partilerin üye listelerinin belli olmaması nediyle açtı ve hemen kapadı. Partiler Meclis Divanı’nın kaç kişiden oluşması gerektiği konusunda ise anlaşamadı.

Meclis Başkanı oturumu açtı ve kapadı
7.07.2015 - 17:30
1064

 Meclis Başkanı Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’nu partilerin üye listelerinin belli olmaması nediyle açtı ve hemen kapadı. Partiler Meclis Divanı’nın kaç kişiden oluşması gerektiği konusunda ise anlaşamadı.

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında açıldı. Ancak Yılmaz Başkanlık Divanı üyelerinin belli olmaması nedeniyle Genel Kurulu açtı ve hemen kapadı.

Yılmaz, Lübnan Tezkeresi’ni görüşmek üzere 8 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00’de toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Bu arada, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ayağa kalkarak, Meclisin çalıştırılmadığı ve henüz hükümeti kurma yetkisinin verilmediği gerekçesiyle tepki gösterdi.

Mahmut Tanal “Allah belanızı versin, meclisi çalıştırmıyorsunuz” diye tepki gösterdi. Tanal, boş olan AK Parti sıralarını da gazetecilere göstererek, “Hep diyoruz ya AK Parti’lilerin aldığı para haram, işte görün, sıraları bomboş” dedi.

Çam da, “Bir aydır Meclis’i çalıştırmıyorlar. Meclis’i çiftliğe çevirdiler” diye tepki gösterdi.

Başkanlık Divanı’nda uzlaşma sağlanamadı

Meclis Danışma Kurulu, Başkanlık Divanı’nın üye sayısı ve görev dağılımı konusunda uzlaşma sağlayamadı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken’in katılımıyla yapıldı.

Meclis Başkanlık Divanı’nda partilere düşen üye sayısı ve görev dağılımının belirlenmesi gündemiyle toplanan Danışma Kurulu’nda Başkanlık Divanı’nın üye sayısı ve görev dağılımında uzlaşma sağlanamadı.

AK Parti, CHP ve HDP Meclis Başkanlık Divanı’nın 18 üyeden oluşmasında görüş birliğine vardı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums