HDP dokunulmazlıkların kaldırılması için başvurdu

HDP, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

HDP dokunulmazlıkların kaldırılması için başvurdu
29.07.2015 - 14:01
1380

 HDP, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

HDP, milletvekillerine yönelik başlatılan dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarından sonra Meclis’teki 550 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için meclise 80 milletvekilinin imzasıyla başvuruda bulundu.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin ziyareti öncesi gerçekleştirilen basın toplantısında, parti kapatılması taraftarı olmadığını, HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması gerektiğini söyleyerek, “Bu partinin yöneticilerinin bu işin bedelini ödemeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

HDP’lilerin dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen Erdoğan’a yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, grup toplantısında yaptığı konuşmada, 80 milletvekiliyle Meclis’e dokunulmazlıklarının kaldırılması için başvuruda bulunacaklarınısöyledi.

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ortak bir açıklama yaparak HDP’nin kapatılması yönündeki açıklamalara tepki göstererek, “Bütün devlet kurumları Saray’a bağlanmıştır. Her şey saraydan planlanmaktadır. Parlamento, yargı, bürokrasi, siyaset kurumu, medya, özgürlükler, insan hakları ve barış Saray Devletinin tehdidi altındadır” dedi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums