Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: Keşke Can Dündar ve Erdem Gül tutuklanmadan bu süreç yürütülseydi

"Rusya ile ilişkilerimiz ortadan kalkacak, gözden çıkarılacak değil"

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: Keşke Can Dündar ve Erdem Gül tutuklanmadan bu süreç yürütülseydi
27.11.2015 - 22:03
1288

 Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Çankaya Köşkü'nde basına kapalı olarak saat 16.20'de başlayan 64. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu toplantısı sona ermeden önce bir basın toplantısı düzenleyen Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Rusya ile ilişkilerimiz ortadan kalkacak, gözden çıkarılacak değil" dedi.

Toplantıda, başbakan yardımcılarının görev dağılımının da gerçekleştirildiğini belirten Kurtulmuş, Mehmet Şimşek'in ekonomi koordinasyonundan sorumlu olacağını belirtti.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamanın satır başları şöyle:

-64 Hükümet bir reform hükümetidir.

-Bu uçak düşürüldüğü anda milleti bilinmeyen bir uçak, bir çok ikaz edilmiştir. Genelkurmay Başkanı toplantıya katılarak bizlere ses kayıtlarını da dinletti. Daha önce ilan edilen angajman kuralları çerçevesinde bu ikazlar yapılmıştır. İkaz yapılmadığına dair Rusya'nın iddiaları gerçek dışıdır. 

(Vize muafiyeti) Rus turistlerin ülkeye gelmesi, buradan Rusya’ya gidenler, ticari olarak yapılan işler, tarım ürünlerinin ithalat ve ihracatı, Rus doğalgazı ile ilgili görüşmeler, Akkuyu’daki mutabakatımız… Saymaya başladığınızda Rusya’yla sadece vize üzerinden ilişki yok, çok sayıda ekonomik ilişki var. Olayın sıcaklığıyla Rus tarafından belli tedbirler alınabilir. Türkiye’nin hangi tedbirleri alacağını müzakere ediyoruz ama bunların uzun sürmeyeceğini umut ediyoruz. Rusya’nın Türkiye’yle ilişkilerini hepten gözden çıkaracağını tahmin ediyoruz. Bizim için de böyle bir durumun mümkün olmadığını çok açık şekilde ifade ediyoruz. 

(Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanması) Biz Türkiye’de hiçbir basın mensubunun tutuklanarak yargılanmasını istemeyiz, aslolan tutuksuz yargılanmaları sürecidir, tutukluluk istisnaidir. Devam etmekte olan bir süreç ar; şunu ortaya koymak durumdayız. Bu kişilerin gazeteci olmaları ayrıdır, herhangi bir kişi de bir suçla itham edilebilir. Savcının iddiasındaki esas şey, gazetecilik faaliyetleri dolayısıyla itham edilmemelidir. Casusluk sayılabilecek birtakım faaliyetlerde bulunmakla itham ediliyorlar. Bunu mahkeme değerlendirecek, umarız ki mahkeme objektif ve adil davranır. Biz yürütme olarak bunu söyleyebiliriz. Keşke tutuklama olmadan, tutuksuz yargılamayla sürdürülebilseydi. 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums