Cizrede operasyon bilmecesi!

Cizre’nin Cudi mahallesinde 16 gündür yardım bekleyenlerin sığındığı bodrum katın da aralarında bulunduğu binalara operasyon düzenlendiği ve 60’a yakın kişinin öldürüldüğü haberi tartışma yarattı. Her kesimden farklı görüş dile getirildi.

Cizrede operasyon bilmecesi!
9.02.2016 - 06:29
1456

Cizre’nin Cudi mahallesinde 16 gündür yardım bekleyenlerin sığındığı bodrum katın da aralarında bulunduğu binalara operasyon düzenlendiği ve 60’a yakın kişinin öldürüldüğü haberi tartışma yarattı. Her kesimden farklı görüş dile getirildi.

 TRT Haber, dün gece saatlerinde televizyonda “son dakika” bandıyla duyurduğu ve internet sitesinde de yayımladığı, “Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde yaralıların bulunduğu belirtilen bodrum kata düzenlenen operasyonda 60 PKK mensubunun öldürüldüğü iddiasına” ilişkin haberini internet sitesinden kaldırdı. Bu son dakika haberi Türkiye gündemine oturmuş, sosyal medyada da en çok konuşulanlar arasına girmişti.

Böyle bir bilgi yok

Çankaya Köşkü’nde Merkel ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu’na sorulan sorulardan biri de bu oldu. Davutoğlu, Cizre’de yaralıların olduğu iddia edilen mahalleye operasyon yapıldığı ve o yaralıların da aralarında bulunduğu 60’a yakın PKK terör örgütü üyesinin etkisiz hale getirildiğine ilişkin iddiaların hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: “Maalesef Türkiye’de son dönemde terörün yöntemleri, bu anlamda uyguladıkları yöntemleri, geliştirdikleri ve Türkiye’de şehirleri destabilize etmek için çalışmalar içine girdikleri aşikar. Cizre bu anlamda kritik bir ilçemiz, sınıra çok yakın. Birtakım teröristlerin ve silahların geçişi bağlamında da son derece istismar edilen bir alanda bulunuyor. Cizre’de bu yönde kamu düzeni tesis etmek, Cizre’deki bütün silahların susturulması, hiçbir silahlı unsurun kalmamasını teminen çok başarılı ve son derece koordinasyon içinde yürüyen bir mücadelemiz var. Bu çerçevede şu ana kadar da sivil zayiatlar konusunda son derece dikkatli bir yol takip edildi. Zaman almış olsa bile, sivil zayiat olmamasına büyük özen gösterildi. Bu anlamda da bütün yaptıklarımız demokratik hukuk devleti içerisinde yürüyen faaliyetlerdir. Dün çıkan haberlerle ilgili olarak, resmi olarak bizim tarafımızdan yayınlanmamış, teyit edilmemiş hiçbir habere itibar edilmemesi lazım. Bu sabah Şırnak Valiliğimizce bir açıklama yapıldı, sadece ona itibar edilsin. Öyle bir intiba oluşturuluyor ki sanki bir binada çok sayıda yaralı vardı ve oraya yapılan operasyonla çok sayıda ölüm olayı gerçekleşti. Böyle bir durum, yaralıların mevcudiyeti anlamında da bir durum teyit edilmedi.”

Biz her türlü tedbiri alırız

Cizre’deki binaya defalarca ambulans gönderdik ve ambulanslarla bu yaralıların taşınmasını istedik. Bu yaralıların çoğu terörist unsurlar. Buna rağmen her türlü çaba gösterildi. Ancak bildiğiniz gibi bu ambulansların yaralılara erişimi de engellenmeye çalışıldı, yaralıların ambulanslara girişi de... Varsa bir yaralı... Bu da teyit edilemeyen bir haberdi.” Önümüzdeki kısa bir süre içerisinde Cizre’de operasyon tamamlanacak. Bilinsin ki Türkiye Cumhuriyeti devleti Avrupa standartlarında bir demokrasidir. Avrupa standartlarında bir demokrasi teröre karşı hangi tedbirleri alıyorsa biz o tedbirleri alırız. Bu konuda gelecek eleştirileri dinleriz ama bizim için en kutsal şey, vatandaşlarımızın canını korumaktır.

‘Sözün gerçekten bittiği yerdeyiz’

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde çatışmalarda 60 kişinin öldürüldüğü iddialarına ilişkin, “Gerçekten sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Diyarbakır’da HDP ve DBP’liler, Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 60 kişinin öldürüldüğü iddiaları üzerine parti binası önünde basın açıklaması yapan Yiğitalp şunları söyledi: “Gözümüzün içine baka baka 60 insanımızı katleden devletle karşı karşıyayız. Artık kimse öfkemizi sınamasın. 60 sivil insanı katledecek kadar, hunharca bir politika sahip olan bir devlet, Kürdistan’da meşruiyetini kaybetmiştir. Gerçekten sözün bittiği yerdeyiz. Tam 10 gün boyunca Cizre’deki yaralıları almak için, yapılan tüm mücadelelere rağmen, an be an, saat saat, devletin bütün bürokrasinin bilmesine rağmen hiçbir çaba gösterilmedi. Bugünden sonra, bu katliama olan tepkimizi demokratik bir şekilde nasıl etmemiz gerekiyorsa edeceğiz.”

Valilik: 10 ölü var

Şırnak Valiliğinden, Cizre ilçesindeki terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda etkisiz kılınanların sayısı 60 değil 10 olarak açıklandı. Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dünden bu yana Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu”nda 10 terörist öldürüldü” denildi.

YENİ YÜZYIL GAZETESİ

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums