HDPli Pervin Buldan: İç güvenlik paketinde bazı maddeler tekrar ele alınarak değiştirilecek

Cumartesi günü Dolmabahçede hükümet heyetiyle birlikte ortak açıklama yapan HDP heyetindeki HDP Grup Başkanvekili

HDPli Pervin Buldan: İç güvenlik paketinde bazı maddeler tekrar ele alınarak değiştirilecek
1.03.2015 - 13:26
1483

 Cumartesi günü Dolmabahçe'de hükümet heyetiyle birlikte ortak açıklama yapan HDP heyetindeki HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, hükümet ile yaptıkları görüşmede gündeme getirdikleri iç güvenlik paketinde bazı değişikliklerin yapılacağını ve paketin mevcut haliyle çıkmayacağını söyledi. Buldan, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İç güvenlik paketi ile ilgili bazı değişiklikler yapılacaktır. Bizim hukuk komisyonumuz dün (cumartesi) itibariyle hızla çalışmaya başladı. Özellikle bizim itiraz ettiğimiz ve karşı çıktığımız bazı maddeler var biliyorsunuz. Bununla ilgili öneriler hazırlıyorlar ve biz bu önerilere AKP'ye vereceğiz. Yasa görüşülmeye devam edecek fakat, geçen maddeler tekrar ele alınıp tekrar değiştirilebilinecek. Böyle bir şeyi biz dün konuştuk hükümet ile. Bu konuda bir yumuşama olacak. Yasa bu haliyle çıkmayacak. Bizim itiraz ettiğimiz haliyle çıkmayacak. Arkadaşlarımız şu anda çalışmalarını başlattılar, yeni önergeler, yeni öneriler yapacağız ve bunu tekrar genel kurulda değiştirme yöntemiyle değiştireceğiz."

Buldan, hükümet ile yapılan ortak açıklama ile yeni bir yola girdiklerini, bunun yeni bir yol haritası olduğunu ifade ederek, "Çünkü, dün verilen ortak basın toplantısı görüntüsü, bence tarihi bir anlama sahip. İlk defa Hükümete temsilen yetkililerin, bakanların, Milletvekillerini temsilen Grup Başkan vekillerinin, Devleti temsilen kamu güvenliği müsteşarının aynı zamanda sayın Öcalan'ın metninin okunacağı ve onu temsiliyetinin sağlandığı bir HDP heyetinin ortak görüntü vermesinin anlamlı olduğunu düşünüyorum ben. Bununla birlikte yeni bir yol haritası diyebiliriz. Çünkü, bundan sonra yapılacak olanlar yeni bir Türkiye'yi görüp görmeyeceğimiz anlamına gelecektir" dedi.

Buldan bundan sonraki süreçte, Öcalan'ın gündeme getirdiği 10 madde ile ilgili tartışmaların önemli olacağını vurguladı. Öcalan'ın açıklamasının 'niyet beyanı' olduğunun altını çizdi: 

"Bu 10 madde üzerinde müzakere yürütülmesi konusunda bir mutabakat durumu var, olmasaydı o açıklama olmazdı. Çünkü sonuçta ortak bir metin olarak okundu bu metin. Şu andan itibaren yapılması gereken şeyler, hızla izleme kurulu ve heyetimizin adaya giderek bu 10 madde üzerinde tartışmaları başlatması gerekir. Çünkü, sayın Öcalan, bakın belki hiç kimse dillendirmiyor ama bir niyet beyanından bahsediyor. Bu bir niyet beyanıdır diyor, eğer bu 10 madde üzerinde bir mutabakat sağlanırsa ben PKK'yi kongre toplamaya davet edeceğim, ya da davet ediyorum diyor. Dolayısıyla asıl üzerinde tartışılması gereken ve üzerinde durulması gereken 10 madde burasıdır."

Seçim dönemi sebebiyle Meclis'ten paketler çıkarmanın mümkün olmayabileceğini belirten Buldan, "Ama seçimden önce yapılması gereken çok şey var. Bütün bu 10 madde üzerinde belgeler ve imzalar olmalı. Sayın Öcalan'da bunun altını önemli çiziyor ve seçimden önce bu 10 maddenin mutlaka tartışılıp belgelere kavuşması gerektiğini ifade ediyor. Bununla ilgili adımlar atılırsa o zaman yeni Türkiye'den bahsedebiliriz"dedi.

 

Kaynak: Doğan Haber Ajans

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums