Vural: Başkanlık sistemini dayattı

MHPli Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğanın AKPnin seçim beyannamesindeki başkanlık bölümünü okuduğunu söylemesi hakkında "Bu sözler Türkiyede cumhurbaşkanı olmadığını göstermektedir" dedi.

Vural: Başkanlık sistemini dayattı
30.03.2015 - 16:06
999

MHP'li Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'nin seçim beyannamesindeki başkanlık bölümünü okuduğunu söylemesi hakkında "Bu sözler Türkiye'de cumhurbaşkanı olmadığını göstermektedir" dedi.

 MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı makamında sadece Türk bayrağının olacağını söyledi, "Bugün Cumhurbaşkanı makamında artık ampul flaması vardır, orası milleti temsil etmiyor" dedi. 

Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan Davutoğlu'nun seçim beyannamesini bizzat kaleme aldığına yönelik açıklamasını hatırlattı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "AK Parti'nin seçim bildirgesini okuduğuna" ilişkin açıklamasına tepki gösterdi: 

"Cumhurbaşkanı 'olur mu, sen kim oluyorsun, ben söyledim hazırlayacaklar' diyor, başkanlık sistemini dayattığını söylüyor. Başbakanlığı döneminde 'kj' operatörlüğü yapan, alo Fatih, alo Mustafa hatlarıyla medyayı düzenleyen Cumhurbaşkanı, şimdi de 'alo Ahmet, seçim beyannamesini gönder de inceleyeyim' demiş. Ortada ne AK Parti Genel Başkanı, ne Başbakan, ne de Cumhurbaşkanı var. Kendi seçim beyannamesini hazırlamaktan bile aciz, vesayet altında bir Başbakan var."

'Millet senin maraban değil'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pazar günü "Parlamentoyu bekleme odasına aldığını" söylediğini ifade eden Vural, "Kendini ne zannediyorsun da parlamentoyu bekleme odasına alıyorsun? Sen milletten üstün müsün?" diye sordu. Meclis'in milletin tamamının egemenliğini temsil ettiğini belirten Vural şunları söyledi:

"Sen alsan alsan Davutoğlu'nu bekleme odasına, kafese alırsın. Bu millet senden büyüktür. Meclis'i askıya alan darbeci zihniyetin aynısını yapıyor. TBMM'ye darbe vurarak parlamentoyu feshedenlerin aynı zihniyetiyle, parlamenter sistemi askıya aldığını söyleyebilmektedir. Bu millet senin maraban değil, milletvekilleri de senin memurun değil. Sen milletin egemenliğini temsil etmiyorsun. Kimse bu Gazi Meclis'i bekleme odasına alamaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta Başbakan ile görüştüklerini ve AK Parti'nin seçim beyannamesine girecek başkanlık sistemiyle ilgili bölümü bizzat okuduğunu söyledi; "Kendi kanaatlerimi de ifade ettim" dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums