AP Başkanı: Türkiye tek adam devletine gidiyor, AB sessiz kalmamalı

AP Başkanı Martin Schulz, Türkiye’nin Avrupa değerlerinden nefes kesen bir hızla uzaklaştığını ve tek adam devleti olma yolunda olduğunu söyledi, AB’nin buna sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

AP Başkanı: Türkiye tek adam devletine gidiyor, AB sessiz kalmamalı
23.05.2016 - 15:01
1057

 AP Başkanı Martin Schulz, Türkiye’nin Avrupa değerlerinden nefes kesen bir hızla uzaklaştığını ve tek adam devleti olma yolunda olduğunu söyledi, AB’nin buna sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Türkiye’de son dönemde yaşanan politik gelişmeleri sert bir şekilde eleştirdi.

Türkiye’nin Avrupa değerlerinden ‘nefes kesen bir hızla’ uzaklaştığını belirten Schulz, ülkenin ‘tek adam devleti’ olma yolunda olduğunu söyledi.

Alman basınından “Kölner Stadt- Anzeiger” gazetesine konuşan Martin Schulz, şunları ifade etti:

“Başbakan Angela Merkel ve AB yönetimleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a politikalarının Avrupa değerleri ile bağdaşmadığını ve bunun AB üyelik sürecini sadece zora sokmadığını, imkansız hale getirdiğini çok net bir şekilde ifade etmeliler. Türkiye, tek adam devleti olma yolunda.”

“AB sessiz kalmamalı”

Türkiye vatandaşlarına vizesiz seyahat hakkının verilmesi için hükümetin istenilen şartları yerine getirmesi gerektiğini hatırlatan Schulz, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’de gücün tek elde toplanmasına sesiz kalmaması gerektiğini de belirtti.

“Bedelini sığınmacılar öder”

Geri kabul anlaşmasının iptalinin yanlış olacağını da ifade eden Martin Schulz, “Bunun bedelini sığınmacılar ödemek zorunda kalır. Bizim ihtiyacımız olan iyi bir anlaşma. Bu nedenle Türkiye ile çalışmaya devam etmek zorundayız, fakat daha fazla susmamalıyız” dedi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums