Başkan Karaosmanoğlu hayata geçirilecek 100 projeyi tanıttı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, göreve geldiği 2004 yılından buyana en geniş kapsamlı basın toplantılarından birini düzenledi.

 Başkan Karaosmanoğlu hayata geçirilecek 100 projeyi tanıttı
1.04.2015 - 10:05
2465

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, göreve geldiği 2004 yılından buyana en geniş kapsamlı basın toplantılarından birini düzenledi.

Geride kalan 10 yıllık dönemde 100 yıllık iş yapıldığını söyleyen Başkan, 2019’a kadar olan dönem için de çok titiz planlama yapıldığını söyledi, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek 100 projeyi tanıttı

 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOTO Meclis salonunda düzenlediği “Yeni Kocaeli, yeni 100” konulu basın toplantısında, geride kalan 10 yılda yapılanları özetledi, 2019’a kadar olan dönemle ilgili projeleri anlattı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KOÜ rektörü Prof.Dr.Sadettin Hülagü, AKP İlçe Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir bürokratları,  Sivil toplum örgütleri temsilcileri , çok sayıda basın mensubu takip etti.

KOTO’nun meclis salonu, tıklım tıklım dolmuştu. 300 kişi oturma kapasiteli salonda koltuklar yetersiz kaldı, belediye personelinin salon dışına çıkması istendi. Ayrıca, salondaki konuklara dışarıdan sandalyeler getirildi. Başkan Kaosmanoğlu, konuşmasına 10.30’da başladı. Karaosmanoğlu, geride kalan 10 yılda yapılanları anlatırken, elektrikler kesildi. Salonda bulunanlar, aynı anda bütün Türkiye’de sistemin çöktüğünü, elektriklerin kesildiğini bilmiyorlardı. Karaosmanoğlu,  salon karanlığa bürününce, hiç kendisini bozmadı. Sahnenin önüne doğru geldi, mikrofonsuz olarak konuşmasını sürdürdü. KOTO yetkilileri, özellikle Başkan Murat Özdağ devreye girdiler, 10 dakika içinde salonda elektrik yeniden kullanılır hale geldi. Karaosmanoğlu, elektrik kesintisine de vurgu yaptı, SEDAŞ özelleştirmesinin yanlış olduğunu, hükümetin bu konuyu gözden geçirmesi gerektiğini söyledi.

  10 YILDA 100 YILLIK İŞ YAPILDI

 Karaosmanoğlu, toplantının ilk bölümünde 2004’den buyana yapılanları anlattı. Hükümetin kararıyla küçük belediyelerin kapatılması, Büyükşehir belediyelerinin bütün kent sınırlarından sorumlu olması modelinin önemine değinen Başkan, “Bu konuda Kocaeli bütün Türkiye’ye örnek oldu” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yetkilerinin artmasıyla birlikte, ilin her köşesine daha planlı ve önemli hizmetlerin götürüldüğünü anlatan Karaosmanoğlu,   özellikle alt yapı, çevre koruma, çevre düzenlemesi, sahil düzenlemeleri alanlarında yapılanları anlattı, “10 yıllık dönemde 100 yıllık iş yaptık. 4.5 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdik” dedi.

 ÖNCELİKLE YAPILACAK 100 ÖNEMLİ İŞ

Karaosmanoğlu, basın toplantısının ikinci bölümünde sinevizyon eşliğinde önümüzdeki dönem için yapılacak büyük bölümünün projesi tamamlanmış yatırımları tek tek anlattı. Başkan’ın  “Yeni Kocaeli Yeni 100” başlığı altında sıraladığı Büyükşehir Projeleri içinde aslında çok yeni olan, ilk kez vurgulanan bir proje bulunmuyordu. Büyük bölümü, 2004 yılından beri gündemde olan, konuşulan, ancak hayata geçirilemeyen projelerdi. 

EN BÜYÜK AĞIRLIK ULAŞIMA

 Karaosmanoğlu’nun dkamuoyuna sunduğu 100 projenin yarısından fazlasını, trafik ve ulaşım projelerli oluşturuyıor. Kentin her bölgesinde yeni kavşak inşaatları ön plana çıkıyor. Başkan, tramvay projesinin yanı sıra, ilk etabı Yarımca- Cengiz ktopel Havaalanı arasında yapılacak metro için de proje ve etüd çalışmalarının başladığını anlattı. Karaosmanoğlu, metro inşaatının 5-6 yıl içinde başlayacağını, 2023 vizyonu olduğunu da belirtti, “Kent büyüyüp geliştikçe, hem tranvay sistemine, hem metro sistemine yeni ekler yapılacak” dedi. Karaosmanoğlu’nun ortaya koyduğu projelilerin yarısı gerçekleşirse,  ilimizde trafik ve ulaşım sorununun tamamen biteceğini düşünmek mümkün. Ama bu projelerin ne zaman ve nasıl tamamlanacağı konusunda da, geride kalan 10 yılı bakınca ister istemez kaygılar oluşuyor.

 200 OTOBÜS ALINACAK

 Başkan bu yıl sonuna kadar 200 yeni çevreci büyük otobüsün toplu taşıma sistemine katılacağını,  bu otobüslerin en sıkıntılı hatlara verileceğini de anlattı. Karaosmanoğlu, kentte ulaşım ve trafik sorununu tam olarak çözemediklerini, bu alanda sıkıntılar bulunduğunu da itiraf etti. Ulaşım projelerinin ardından, sahil düzenlemeleri, köylere yönelik yatırımlar, alt yapı yatırımları,  spor tesisi projeleri büyük otopark, kent meydanı projeleri anlatıldı. Başkan, il genelinde çok sayıda yeni otopark yapılacağını, her ilçede kent meydanları oluşacağını söyledi. Basın toplantısı, 2 saati aşan sürenin sonunda tamamlandı.

Özgür Kocaeli Gazetesi

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums