Meclis’in yasama yetkisi Bakanlar Kurulu’na verildi

Meclis’in yasama yetkisi Bakanlar Kurulu’na verildi
12.05.2018 - 06:51
1167

24 Haziran seçimleri öncesinde yoğun mesai yapan TBMM’de tartışmalı bir yasa kabul edildi. Buna göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne hazırlık yapabilme gerekçesi ile seçimlere kadar Bakanlar Kurulu’na KHK çıkarma yetkisi verildi. CHP iptal için AYM’ye gidiyor.

Türkiye kritik 24 Haziran seçimlerine giderken TBMM’de de olağanüstü hareketlilik yaşanıyor. 24 Haziran’da yenilenecek Meclis dün gece büyük tartışmalar eşliğinde Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Çeşitli Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılması Konusunda Yetki Kanunu Tasarısı’nı kabul etti.  Buna göre, kanun ve KHK’lerde yer alan tüzük, Bakanlar Kurulu, Başbakan, Başbakanlık, kanun tasarısı gibi bazı ibareler yeni hükümet sisteminde olmayacağından, bu ibarelerin ilgili kanun ve KHK’lardan çıkarılabilmesi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gerektirdiği düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kuruluna KHK çıkarma yetkisi veriyor.

Kanun ve KHK’larda yer alan; bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların bağlılık ve ilgilerine ilişkin hükümler, bakanlıkların, kamu kurum ve kuruluşlarının kurulması, kaldırılması, görevleri, yetkileri, personeli ve teşkilat yapısı ile üst kademe kamu yöneticilerinin atanmaları ile görevlerine son verilmesine ilişkin düzenlemeler ile belirtilen hususları içeren maddelerde yapılacak değişiklik ve yeni düzenlemeler, bu düzenlemenin kapsamında yer alacak.      

Bazı düzenlemelerin yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu’na, TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimleri sonucunda cumhurbaşkanının ant içerek göreve başladığı tarihe kadar geçerli olacak şekilde KHK çıkarma yetkisi veriliyor. Bakanlar Kurulu, yetki süresi içinde birden fazla KHK çıkarabilecek.      

TBMM’de büyük tartışmalar sonucu kabul edilen yasaya karşı CHP harekete geçti. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan,  Yetki Kanunu’na ilişkin, “TBMM ihtiyaç duyulan düzenlemeleri Meclis iradesiyle yapabilme yeteneğine, kapasitesine sahiptir. Bu milletin iradesini çalmaktır. Buna karşı 24 Haziran’da millet cevabını verecek ama arkadaşlarımız da bu konuda Pazartesi günü Anayasa Mahkemesine gidecekler” dedi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums