Ankarada Saadet Partililere organize saldırı

Ankarada Saadet Partililere organize saldırı
26.05.2018 - 13:33
870

  Seçim için bayraklama çalışması yapan Saadet Parti milletvekili adayı ve üyelerine yönelik saldırıda 7 kişi yaralandı. Saadet Partisi, saldırganların arasında MHP üst yöneticilerinin de olduğunu açıkladı. Yaralanan milletvekili adayı Mehmet Fethi Öztürk'ün olduğu ambulansın hareket etmesi de polis tarafından 20 dakika süreyle engellendi.

 Ankara Konya yolu civarında gece saatlerinde seçim çalışması yapan Saadet Partililere saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bulunan Ankara Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk yoğun bakımda tedaviye alındı. Öztürk’ün içinde olduğu ambulansın hastaneye gidişine ise ‘talimat bekledikleri’ gerekçesiyle 20 dakika boyunca polis tarafından izin verilmedi. Bu sırada Öztürk’ün kardeşinin “Sizin çoluğunuz çocuğunuz yok mu, kardeşiniz yok mu? Ne olur götürün” diye yalvarmasına rağmen polisler ambulansın anahtarına el koydu. Öztürk’ün kardeşi o anları şöyle anlattı: “Polis arabasında da saldırdılar. Polis ambulansın önünde durdu. Anahtarını aldı. ‘Ben emir almadan seni gönderemem’ dedi”

Milligazete.com.tr’de yer alan habere göre, saldırı ‘organize’ bir şekilde gerçekleşti.

SAADET PARTİSİ: BAŞLARINDA MHP’Lİ YÖNETİCİLER VAR

Saadet Partisi Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada ise saldırıda 15 kişinin darp edildiği, 7 kişinin ise yaralandığı bilgisi verildi. Saldırganların MHP’li bir grup olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: “Saldırganların MHP’li bir grup olduğu, saldırganların başında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya olduğu ifade ediliyor. Ayrıca MHP Ankara İl Başkanı ve MHP Ankara Seçim Karargah Başkanı da saldırganlar arasında yer aldığı olaya şahit olanlar tarafından ifade edildi. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Saadet Partisi Ankara Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk ve diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
Bellerinde silahlar ellerinde sopalar olan grup Saadet Partililerin telefonlarına, araç anahtalarına, ceketlerine üstelikte bir araca el koyup uzaklaşıyor. Olayı telefonları ile kayıt altına almaya çalışan gençlerin telefonlarını gasp edip birçoğunun telefonlarındaki görüntüleri siliyorlar. Üstüne hiç bir şekilde konuşma ve ileştim kurmayı dinlemeden sopalar ve silahların dipçikleriyle yaralamaya sebep oluyorlar. Milletvekili Adayı Fethi Öztürk ise ağır yaralananlara arasında.

‘POLİS AMBULANSA İZİN VERMEDİ’

Yaralanması sonucu kafansına 10 dikiş atılan Saadet Partilinin yüzüne silah doğrultulduğunu ifade etti. Silah çeken MHP’lileri dağıtmak için ruhsatlı sihali ile havaya ateş eden ve şuan yoğun bakımda olan Fethi Öztürk hastaneye götürülmek üzere ambulansa bindirildi ancak polis ambulansın hastaneye gitmesine 20 dakika boyunca izin vermedi.

‘YANLIŞ ANLAMIŞIZ!’

Saadet Partisi Ankara İl Seçim Karargah Başkanı Selim Aydın ise saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Saat 01.30 sularında partide toplantı yapıyorduk. Arkadaşlar bizi aradılar, ‘Anadolu Bulvarı’ndan bize saldırıyorlar’ diye… Bizde şu an ağır yaralı olan Ankara 3. Bölge 3. Sıra adayımız Mehmet Fethi Öztürk beyle olay yerine gittik. Biz oraya gider gitmez ne olduğunu sorduk. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve ekibindekiler, bizim partililerin pankartlarını yırttığı iddiasıyla arkadaşları darp etmişler.

Ancak olayın öncesinde şu oluyor; Bizim arkadaşlar pankartları taşırken bir anda Devlet Bahçeli’nin makam arabası geçiyor. 5 dakika sonra bir grup geliyor. Bizim arkadaşları dövüyorlar. Dövdükten sonra soruyorlar ‘Ne oldu?’ diye. Bizim arkadaşlar da diyor ki ‘Sizin pankartları biz indirmedik.’ MHP’liler ‘Bu yerdeki pankartlar ne?’ diye sorunca, ‘Bizim kendi pankartlarımız’ yanıtı verdik. Daha sonra ‘Yanlışlık oldu kusura bakmayın’ dediler. Polisi aramaya teşebbüs edince elini omzuma atıp ‘Bak kardeşim uzatmayalım yoksa kötü olacak, bununla kalmayacak’ dediler. Bizde olay uzamasın diye arkadaşları götürmeye çalışırken bir anda 25-30 kişi gelip sorgusuz sualsiz yine saldırdı. İnanın sayısını saymakta güçlük çektim. Öyle bir noktaya geldi ki silah çekip arkadaşlarımızın ağızlarına dayadılar.

Polis bizim arkadaşları tutuyor. Öldüresiye darp edilen bizim arkadaşlar, gözaltına alınıp karakola götürülen bizim arkadaşlar. Sağlıkçılar bile diyor ki bu adamın (Mehmet Fethi Öztürk) durumu ağır, hastaneye götürülmesi lazım. Polisler ‘Amirin emri var gönderemeyiz’ diyor. İl Başkanımız Fatih bey gelip ‘Siz ne yapıyorsunuz’ dedikten 20 dakika sonra ambulansın gitmesine izin verildi.”
(HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums