Ankarada sel: 3 kişi hayatını kaybetti

Ankarada sel: 3 kişi hayatını kaybetti
9.06.2019 - 23:26
944

 Ankara'da akşam saatlerinde başlayan sağanak, sele neden oldu. Selde 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda araç yolllarda mahsur kaldı. 

Etimesgut ilçesinde çok sayıda cadde, mahalle ve sokak göle döndü. İlçenin dört bir yanında araçlar mahsur kaldı. Bazı yollar oluşan sel nedeniyle trafiğe kapandı. Belediye ekipleri mahsur kalan araçları kurtarmak için çalışma başlattı.

ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

Vatandaşlar iş yerlerindeki suyu kovalarla tahliye etti. Yağış dolayısıyla cadde ve sokakların göle döndüğü ilçede çok sayıda otomobil ile Ankara Büyükşehir Belediyesine ait bazı yolcu otobüsleri de mahsur kaldı. Yolda kalanlar araçlarını iterek bölgeden uzaklaşmaya çalıştı. İlçede düğün salonuna ait otoparkta bulunan çok sayıda araç sular altında kalarak, zarar gördü.

Kentte sağanak yağış Etimesgut'un yanı sıra Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde de etkili oldu. Çankaya ilçesinde evinin bahçe kapısını kapatmaya çalışırken sele kapılan Ayşe Arslan (56), hayatını kaybetti. Karataş Mahallesi’nde birçok evi su basarken, sel sularına engel olmak için bahçe kapısını kapatmaya çalışan Ayşe Arslan, sulara kapıldı. Yaklaşık 100 metre sürüklenen Arslan, köylüler tarafından sudan çıkarıldı. Gelen sağlık ekipleri, Arslan’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

'BAHÇE KAPISINI KAPATMAYA ÇALIŞIRKEN SELE KAPILDI'

Olayı anlatan görgü şahitlerinden Mustafa Ulu, "Ayşe Arslan, bahçe kapısını kapatmaya çalışırken suya kapıldı. Aşağıda büze takılmıştı. Biz onu çıkardık oradan, vefat etmişti. Daha sonra muhtarı aradık, ambulans ve ekipler geldi. Sağlık ekipleri geldiğinde kadını vefat etmiş halde buldu" dedi.

ANNE İLE KIZI BOĞULMAKTAN SON ANDA KURTARILDI

Kent genelinde etkili olan sağanak, Sincan ilçesinde de su baskınlarına neden oldu. Ulubatlı Hasan Mahallesi Birgül Sokak’taki apartmanın bodrum katında oturan Nurgül Artan ve kızı Sude Oğuzman, bir anda yükselen sel suları nedeniyle dairede mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, boğulmak üzere olan anne ve kızını kurtarmak için çalışma başlattı. Dairenin kapısını kıran Komiser Yardımcıları Hakan Gür ve Kadir Gönüllüer, sel sularının tahliye edilmesini sağladı. Yüksekliği 1,5 metreyi bulan suların arasından son anda kurtarılan anne ve kızı hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

VALİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği de gece saatlerinde selle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 3 vatandaşın hayatını kaybettiği belirtilerek, "Öğle saatlerinden sonra ilimiz genelinde başlayan sağanak yağışlar sonucunda Çankaya ilçesinde taşkın suya kapılma nedeniyle A. Arslan, Etimesgut ilçesinde iş yerine dolan suyu temizlemek isterken elektrik akımına kapılma nedeniyle M. Altınışık ve konutuna dolan suyun yol açtığı panik ve heyecan sonucu kalp krizi nedeniyle M. Önder isimli vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmiştir" denildi.

Açıklamada Polatlı ilçesinde de ekili alanların sele maruz kaldığı aktarıldı. (DHA)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums