Türkiye tiranlık bir yönetime geçiyor farkında mıyız?

  • 11.01.2017 00:00

 OHAL’den sonra Türkiye bir sisteme dönüşecekse ki dönüşmek zorunda ama  bu sistem demokrasi ve  hukuka dönmeyecek ; o zaman bu sistemin adı tartışmasız Tiranlık olacak.

MHP ile AKP’nin  ortak çıkartmak istedikleri  18 maddelik taslak  değişikliği hayata geçerse; komisyondan geçti iki ayağı kaldı ikincisi parlamentoda 330 oy alırsa referandum için halka  gidilecek, ardından  referandumdan da evet oyu çıkarsa gözün aydın Türkiye, yeni sistemin adı Tiranlıktır.

Tiranlık sözcüğü etimolojik olarak Yunan kökenlidir ve  tek adam rejimini tanımlayan bir sistemin özelliklerini tanımlar.

Tiranlık,”her düzeyde düzenin çığrından çıkmasına sebep olacak yönetim biçimidir.”

Her Tiranlığın ortak özellikleri vardır:

-Tiranlığın lideri mutlaktır ve bu ödüldür.Daha önceki tiranların konutuna yerleşir,sırf o lidere özel kanunlar,yasalar çıkartılır.

-Tiranlık yeni bir ekonomik model kurar  ve zenginlik kendi yakınlarından,uzaktakilere doğru bir hıyareşi ile yayılır..

-Tiranların dostları ve düşmanları vardır;dostu olanlar mutlu,dostu olmayanlar mutsuzdur.

-Tiranlıkların yeni inanç,ahlak,hakaret,tasnif kriterleri vardır;uymayan yanar.

-Tiranlıkların terör kriterleri bambaşkadır.Bazen gülmek,bazen gülümsemek ise her tiranlığın küçük bir dolu yan tiranı vardır.

-Tiranlık politik alanda,tek kişinin arzularını yasa mertebesine çıkaran rejimdir.

-Yönetimi ele geçiren Tiran ilk başta yerini sağlamlaştırmanın ve varlığını devam ettirmenin yollarını arar..

-Bunun en iyi yolu ise ,halkın dostu gibi görünmektir.Halkın dostu gibi görünen Tiran bu sayede çoğunluğun desteğini almış olur.

-İlk günler zorba Tiran dört bir yanı selamlar ardından  halkına zulmeden,zorbadır.

-Daha çok önceki kralı öldürür,kendisi başa geçer .

-Önceki kralın koyduğu yasaları tanımaz,bundan dolayı filozoflar bu tip krallardan tiran diye bahseder.

-Tiranlık,hukuk ve anayasal kurallardan bağımsız bir yönetim biçimi sergileyen önder.

-Tiran,aldığı kararlarda hukuk dışına çıkan egemenliği altındakilerden çok, kendi haklarını gözetendir.

MHP ve AKP’nin ortak hazırladıkları anayasa paketi meclisten geçer, bu yasaya halk  evet derse işte yukarıda tanımını yaptığımız tiranlık bir rejime geçmiş olacağız.

MHP’nin geçmişte devleti eleştirenlere karşı başlattığı “ya sev ya terket” ittifakının çıkartmak istedikleri anlayışının devreye sokulmak istenilen bir sisteme doğru hızla yol alıyoruz.

Eğer bu 18 maddelik anayasa paketi meclisten geçer ve halkoyu ile de referandumda onay alırsa demokrasi ve hukukun tabutuna son çivi çakılmış olacak.

Böylece tek adamla yönetilen bir tiranlık yönetimine geçmiş olacağız.

Artık demokrasinin kuvvetler ayrılığı,iktidar birliğine dönecek, medya özgürlüğü tiranın iznine bağlı yayın yapacak,muhalefet ise rejim karşıtı ilan edilecek.Denetim ve saydamlık diye bir şey olmayacak.

Demokrasilerde muhalefeti olmayan iktidar meşru değildir sözü bir nostalji olarak hatırlanacak.

Erdoğan Tiranlık yönetimini topluma OHAL ile alıştırmaya ve uygulamanın argümanlarını KHK’lerle kullanıyor, buna da muhalefet partilerinden MHP’yi ortak ederek  yol alıyor.

OHAL’den sonra gelecek yönetimin adı Tiranlık olacak.

Erdoğan’ın OHAL’den sonra sistemi  tiranlıktan başka bir yolu yok, hukuka dönemez,demokrasiyi seçemez,dönerse yargı denetiminden kaçamaz.

Tiranlığın içinde ne hukuk ne de demokrasi geçiyor..

Eğer şuan mecliste görüşülen 18 maddelik taslak onaylanırsa Erdoğan’ın yardımcısı olacak Bahçeli’nin de hayalindeki bir sistemdir  Tiranlık.

Artık AKP’e hükümetini ve Erdoğan’ı eleştirenler sadece işini ve malını kaybetmiyorlar, can güvenlikleri de tehlike de..

Bize İnanmayanlar   AKP’nin kurucusu eski bakan   Abdullatif Şener’e sorsunlar!.

 Mecliste tartışılan adına Partili Cunhurbaşkanı denilen sistemin adı tiranlıktır..

Demokrasi güçleri olarak Tiranlığın  önünü kesemezsek bugünleri mumla arar oluruz.

 AKP ve MHP’nin ortak anayasa taslağı ile  hedefledikleri sistemin adı, Tiranlığa bire bir uymuyor mu?

Erdoğan’ın sık sık içinde yer almak istediği Şanghay Beşlisi(Çin,Rusya,Kazakistan,Kırgızistan ve Tacikistan) olarak bilinen ülkelerin liderleri ülkelerini tiranlık anlayışıyla  yönetmiyorlar mı?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums