İnsan hakları

  • 10.12.2014 00:00

    10 Aralık 1940 İnsan Hakları evrensel bildirisinin kabul edilişinden bugüne yetmiş dört yıl geçmiş.

   İnsan hakları ihlallerine insanoğlu ilk kez 1774 yılında haklar bildirgesi ile karşı çıkmıştır.

   İnsanlığın çektiği acıların başında çıkar çatışmaları gelir. Dünya'nın her ülkesinde bu çatışmalar var. O nedenle insan hakları evrenseldir. Günümüzde her gün biraz daha artan çatışmalarla karşı karşıyayız. Devlet erkini elinde tutanlar, masum ve güçsüzleri daha çok sömürüyor. Daha çok baskı altında tutuyor İnsanlar her gün biraz daha yoksullaşıyor,(Tabi belirli bir azınlıkta daha çok zenginleşiyor.) korkutuluyor, şiddete maruz kalıyor.

10 Aralık 1948 de ilan edilen İnsan hakları Evrensel Bildirisi otuz maddeden oluşmuştur. Daha sonraki yıllarda bazı maddeler geliştirilmiş, yeni maddeler eklenmiştir. Dünya'da her türlü çatışmanın sona erdiği bir düzen tüm insanlığın ortak özlemidir. Bütün maddeler önemli. Bana göre dayandığı temelleri kısaca şöyle özetleyebilirim.

                 Örgütlenme Özgürlüğü.

                 Söz ve anlatım özgürlüğü.

                 Vicdan özgürlüğü.

                 Yoksulluktan kurtulma özgürlüğü.

                 Korkudan kurtulma özgürlüğü.

İnsanın zorbalık ve baskıya karşı, son bir yol olarak ayaklanmaya baş vurmaması için insan haklarının çağdaş evrensel hukuk kurallarıyla korunması gerekir.

Demokrasilerde iktidarın kaynağı ve en temel dayanağı eğitilmiş, aklı özgürleşmiş, yurttaş olmuş tam kişilikli insandır.

 Demokrasi çağımızın en iyi yönetim ve yaşam biçimidir.

 Temsil hakkı olan, katılımcı, şeffaf, denetlen bir yönetim. Adaletli bir gelir dağılımının gerçekleştiği, özgür ve eşit yaşam koşullarının gerçekleştiği bir düzen hepimizin özlemi.

  Bunun içindir ki demokrasinin üzerine oturtulması gereken; İnsan hakları konusunda ortak anlayış ve saygıyı gerçekleştirmektir.

Korkudan, yoksulluktan uzak. Baskı ve şiddetten arınmış barış içerisinde bir arada yaşadığımız bir dünya hepimizin özlemi.

  Özlemlerimizin paylaşarak gerçekleşmesi dileğiyle

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums