AKP’ye yakın araştırma şirketi: Türkiye’nin yüzde 73’ü endişeli

AKP’ye yakın araştırma şirketi: Türkiye’nin yüzde 73’ü endişeli
24.03.2020 - 05:39
985

 Çin’de ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs nedeniyle binlerce insan hayatını kaybederken, bu rakamların daha da yükselmesinden endişe ediliyor.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma Şirketi tarafından yapılan bir araştırma, koronavirüs nedeniyle halkın yüzde 73’ünün endişeli olduğunu ortaya koydu. 

Optimar Araştırma, 10-18 Mart tarihleri arasında yaptığı “Türkiye’nin Nabzı” araştırması kapsamında koronavirüsün Türk halkına nasıl yansıdığını inceledi.

Şirketin 26 şehirdeki 2007 vatandaşla gerçekleştirdiği anket toplumun yüzde 72.9’unun virüsün Türkiye’ye de yayılmasından endişeli olduğunu ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre halkın yüzde 88.7’si hastalıktan korunmak için kişisel önlemler alıyor. Önlem alanların yüzde 30.6’sını “ellerimi bol bol yıkıyorum” diyenler oluşturdu. Yüzde 16.2’lik bir kesim “maske ve kolonya kullanıyorum” dedi. Yüzde 14.3 de “kişisel temizliğime önem veriyorum” yanıtını verdi.

Katılımcıların yüzde 73.7’si ise koronavirüsü Türkiye için bir ‘tehdit’ olarak görüyor. Ankete katılanların yüzde 18.5, virüsü tehdit olarak görmezken, yüzde 7.8’i ise fikrinin olmadığını söylüyor. 

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums