İnfaz düzenlemesinden kaç kişi yararlanacak?

İnfaz düzenlemesinden kaç kişi yararlanacak?
25.03.2020 - 06:06
963

  Koronavirüs salgını siyasetteki infaz düzenlemesi trafiğini hızlandırdı. AK Parti, muhalefet partilerine taslak metni sundu. CHP “Teklif aynen yasalaşırsa 70 bin kişi tahliye olur” derken, AK Parti’den “Bu sadece bir taslak. Nihai teklif son değerlendirmenin ardından belli olacak” açıklaması geldi.

 AK Parti’nin yürüttüğü infaz yasası değişiklik çalışmaları koranavirüs tedbirleri kapsamında hızlandırıldı. AK Parti ve MHP’nin geçen hafta yürüttüğü çalışmalardan sonra dün muhalefet partileriyle görüşmeler gerçekleştirildi. AK Parti heyetiyle görüştükten sonra CHP adına açıklama yapan Grupbaşkanvekili Engin Özkoç, teklif aynen yasalaşırsa 70 bin kişinin yararlanacağını, farklılaştığında ise bu sayının 35-40 bine düşeceğini söyledi. Anadaolu Ajansı ise teklifin yasalaşması durumunda bundan 100 bine yakın kişinin faydalanarak tahliye olacağını duyurdu. Türkiye’de cezaevlerinde yaklaşık 300 bin tutuklu ve hükümlü bulunuyor.

AK Parti heyeti dün sırasıyla 10 kanunda değişiklik içeren taslağı CHP, İYİ Parti ve HDP’lilerle görüştü. 1 saat 40 dakikalık görüşme sonrası kameraların karşısına geçen CHP’li Özkoç, teklifin içeriğiyle ilgili bilgi aldıklarını daha sonra da CHP olarak görüşlerini sunduklarını anlattı. AK Parti heyetine TCK 188 kapsamındaki uyuşturucu ticareti, cinsel suçlar ve kadına şiddet konusunda hassasiyetlerini ilettiklerini belirten Özkoç “Ayrıca Terörle Mücadele Yasasında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle terör örgütü üyesi olmadığı halde yardım yataklık adı altında haksızlığa uğrayan çok sayıda kişinin bulunduğu, bu haksızlıkların giderilmesini kapsayacak bir adıma da ihtiyaç olduğunu belirttik” ifadelerini kullandı. Özkoç ayrıca tutuklu gazeteciler, akademisyenler ve muhaliflere yönelik de düzenleme yapılmasını ilettiklerini söyledi. Özkoç, CHP’nin hukukçu milletvekillerinin teklif üzerinde çalıştığını, CHP’nin önerilerinin de yer alacağı çalışmayı AK Parti’ye ileteceklerini daha sonra da görüşmelerin devam edeceğini dile getirdi. Özkoç, gelen teklif değişmeden geçerse yaklaşık 70 bin kişinin yararlanacağı, farklılaştığında ise bu sayının 35-40 bine düşeceği bilgisi verildiğini paylaştı. Uyuşturucu ve cinsel suçlar konusunun CHP’nin hassasiyet gösterdiği konular olduğunu tekrarlayan Özkoç, “Bu maddelerin olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Vereceğimiz belgede de bunu özellikle koyacağız” diye konuştu. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ise sosyal medyada yaptığı değerlendirmede “Hazırladığımız infaz taslağı adı üstünde sadece bir taslak. Tüm partilerin yaklaşımını görmek istediğiniz bir zemin. Nihai teklif görüşmelerin ve son değerlendirmenin ardından belli olacak. Taslak üzerine spekülasyon yapmak kesinlikle yanlıştır, sürece zarar vericidir” yorumunda bulundu.
 

 
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums