Seçimde üçlü baraj geliyor, Babacan ve Davutoğluyu engellemek için plan hazırlandı

Seçimde üçlü baraj geliyor, Babacan ve Davutoğluyu engellemek için plan hazırlandı
15.06.2020 - 21:31
2488

 AKP'li kurmayların yeni yasama döneminin başlangıcına kadar mesaisi, yeni seçim sistemi üzerine olacak.

İttifak içinde getirilmesi konuşulan yüzde beş barajının yanı sıra, mevcut sistemdeki yüzde 10 barajının devam edeceği söyleniyor.

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın kulis haberine göre ayrıca, daraltılmış bölge sistemi içinde yüzde 20 barajını aşamayan parti de milletvekili çıkaramayacak.

Ali Babacan liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ve Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin önünün kesilmesi amacıyla yapılacağı ileri sürülen çalışma için AKP Siyasi İşler Başkanı Hayati Yazıcı'nın başında olduğu bir komisyon da kurulduğu belirtiliyor.

Ali Babacan
Özellikle Ali Babacan'ın bir dip dalga yakaladığı ve Erdoğan'ın bu durumdan rahatsız olduğu kulisleri ağırlıkta. 


Öte yandan, daraltılmış bölge sistemi için de çalışmaların yürütüldüğü kaydediliyor.

Mevcut sistemde, 81 ilde 87 seçim bölgesinde seçim yapılıyor. Yeni çalışmada, bölge sayısının 120 olacağı konuşuluyor. 

Kulislerde seçim barajının, sadece ülke genelinde ve ittifak içinde değil, seçim bölgesinde de uygulanacağı söyleniyor.

Buna göre, seçim bölgesinde yüzde 20 barajı uygulanacak. Bu barajı aşamayan parti, o seçim bölgesinden milletvekili çıkaramayacak. 

Seçim sistemindeki değişiklik için oluşturulan komisyonun, yaz aylarında yapacağı çalışmaları yeni yasama yılına yetiştirmesi bekleniyor.

Yeni yasama yılında Meclis'in ana gündeminin, seçim sistemindeki değişiklik olması bekleniyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ali Babacan'un kurduğu DEVA Partisi'ne ve Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'ne milletvekili transferini önlemek için "acil" yasal değişiklik yapılması çağrısı yapmıştı.

Ali Babacan ve Davutoğlu da bu duruma işaret ederek hemen her fırsatta engellenmeleri yolunda plan hazırlıkları olduğunu dile getiriyorlar.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums