Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Salgında kontrol kaybedildi

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Salgında kontrol kaybedildi
27.08.2020 - 08:11
1713

 Prof. Dr. Mehmet Ceyhan artan koronavirüs vaka sayılarını değerlendirerek, 'Yaklaşık 10 gündür yeni hasta sayısı iyileşen hasta sayısının üzerinde devam ediyor. Bu durum kontrolün kaybedildiğini gösteriyor' dedi.

 Koronavirüs salgını sürecinden bu yana neredeyse her gün televizyonlarda konuşan ve açıklamaları gündem olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, salgında kontrolün kaybedildiğini söyledi.

Son 10 gündür yükselen vakalara dikkat çeken Ceyhan, "Yaklaşık 10 gündür yeni hasta sayısı iyileşen hasta sayısının üzerinde devam ediyor. Bu durum kontrolün kaybedildiğini gösteriyor. Ne zaman iyileşen hasta sayısı yeni hasta sayısının üzerine çıkar ve günden güne bu durum iyileşir, o zaman yeniden kontrol altına almaya başladığımızı söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

"GERÇEK VAKA SAYISI AÇIKLANANIN 10 KATI"

Açıklanan günlük veriler içerisinde en az ilgisini çekenin günlük vaka sayısı olduğunu belirten Prof. Ceyhan, "Çünkü biliyoruz gerçek vaka sayıları açıklananın on katı kadardır. Siz ne kadar çok ve doğru test yaparsanız yapın bu bütün ülkelerde böyledir. Eğer Türkiye'de yeterli sayıda ve doğru test yapılamıyorsa o zaman gerçek hasta sayısı daha da yüksektir. Ancak önemli olan iyileşen hasta sayısı ile yeni vaka sayısı arasındaki orandır" dedi.

Mehmet Ceyhan, Habertürk TV yayınında yaptığı açıklamalarda salgına karşı yeni tedbirler alınması gerektiğini de söyledi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums