Kışanak FETÖyü anlattı: KCK operasyonlarından başlanmalı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı devletteki paralel yapılanma araştırılacaksa KCK operasyonları dönemine bakılması gerektiğini söyledi. Kışanak geçmişte hükümeti uyardıklarını da hatırlattı.

Kışanak FETÖyü anlattı: KCK operasyonlarından başlanmalı
25.10.2016 - 22:31
1146

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı devletteki paralel yapılanma araştırılacaksa KCK operasyonları dönemine bakılması gerektiğini söyledi. Kışanak geçmişte hükümeti uyardıklarını da hatırlattı.

 Meclis Darbe Komisyonu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı dinledi. Habur krizini, Roboski’yi, vekil tutuklanmalarını hatırlatan Kışanak, hükümetin 2009’dan bu yana yaşananlara göz yumduğunu söyledi.

Milletvekillerinin sorularına geçilmeden önce kısa bir sunum yapan Kışanak, konuşmasına 1980 darbesi mağduru olduğunu hatırlatarak başladı. “Darbenin ne demek olduğunu; dinleyerek, okuyarak değil, yaşayarak öğrenmiş biriyim” ifadesini kullanan Kışanak, her türlü darbeye karşı net bir duruşu olduğunu söyledi.

‘KCK OPERASYONLARI DARBEDİR DEDİK DİNLEMEDİNİZ’

2009’da, çözüm sürecinin konuşulduğu dönemde KCK operasyonlarının başlatıldığını belirten Kışanak, “Paralel devlet yapılanmasının gerçek yüzünü ortaya çıkarmak istiyorsak başlamamız gereken yerlerden biri de KCK operasyonlarıdır. ‘Bu operasyonları kim yaptı, nasıl yaptı’, sorgulanması gerekir” dedi.

KCK operasyonları döneminde hükümeti defalarca uyardıklarını, yaşananın darbe olduğunu söylediklerini anlatan Kışanak, “İktidar sözlerimizi dinlemedi, tam tersi operasyonlara sahip çıktıklarını beyan etti” dedi.

‘FETÖ YAPTI DEMEK DURUMU KURTARMIYOR’

Kışanak sadece KCK operasyonlarının değil, Habur’dan giren barış grubu üyelerinin tutuklanmasının, 2011 seçimlerinde milletvekillerinin tutuklanmasının, Roboski katliamının, Oslo görüşmelerinin servis edilmesinin komisyon tarafından araştırılması gerektiğini söyledi.

Tüm bu yaşananlar konusunda hükümete defalarca çağrıda bulunduklarını, soru sorduklarını anlatan Kışanak, çağrılarının kulak ardı edildiğini belirtti ve “Şimdi geri dönüp Fetullahçı örgüt yaptı demek durumu kurtarmıyor, o dönem neden bunlara sahip çıkıldı, açığa çıkartılmalı” ifadesini kullandı.

DUMANLI’YLA GÖRÜŞMESİ SORULDU

Komisyonda Kışanak’a kapatılan Zaman gazetesinin eski Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile 2015’te yaptığı görüşme ve cemaat-HDP işbirliği iddiaları soruldu. Komisyon başkanı Reşat Petek, soruyu sorarken, cemaate yakın gazetelerin bu görüşmeden sonra HDP’yi desteklemeye başladığını iddia etti.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums