Sürücüler dikkat! Yarın başlıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü kış mevsiminde vatandaşların güven içinde seyahat edebilmeleri için zorunlu olan kış lastiği uygulamasının 1 Aralıkta başladığını duyurdu.

 Sürücüler dikkat! Yarın başlıyor
30.11.2016 - 17:36
1001

Şehirlerarası karayollarında yolcu ve eşya taşımacılığı yapan taşıtlar için her yıl 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunduğu anımsatılan Emniyet duyurusunda, şehir içi taşımacılıkta ise karar alma yetkisinin ilgili valiliklerde olduğu vurgulandı.

DENETİMLER NEREDE YAPILACAK?

Duyuruda, denetimlerin yoğunluklu olarak nerelerde yapılacağı şöyle açıklandı:

"Şehirler arası yollarda ve valiliklerce kış lastiği kullanımının zorunlu kılındığı il ve ilçe merkezlerinde, 05-11 Aralık tarihleri arasında saat: 10.00-12.00 ile 14.00-16.00 arasında;

- Terminal/otogar giriş ve çıkışlarında,

- Karayolu güzergâhlarında yol kenarı trafik denetimlerinde,

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı yol kenarı denetim istasyonlarında,

- Şehirler arası yolcu ve eşya taşıyan taşıtlar ile valiliklerce karar alınan illerde yoğunlaştırılmış “KIŞ LASTİĞİ” denetimi yapılacaktır."

KIŞ LASTİĞİNİN ÖZELLİKLERİ

Çivili lastikleri de kapsayan kış lastiğinin özellikleri ise şöyle sıralandı:

Kış lastiği olarak geçen lastik türleri; üzerinde M+S veya kar tanesi (snowflake) işareti bulunan ve 7 ºC’nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş, sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de bu kategoriye girer.

Açıklama, şöyle devam etti:

"Kış mevsiminde trafik ortamında güvenliğin sağlanması ve mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlarımızdan kış lastiği kullanmaları ve taşıtlarında bulundurulması zorunlu olan avadanlıklarını (zincir, çekme halatı vb.) tamamlamaları ve taşıt lastiklerinin mevzuata uygun duruma getirmeleri rica olunur."

CEZASI 602 LİRA

1 Aralık’tan itibaren kış lastiği takmayan yük ve yolcu taşıyan araçlara 602 TL para cezası kesilecek. 602 TL’lik ceza 31 Aralık 2016 gecesine kadar geçerli olacak. 1 Ocak 2017'den itibaren kış lastiği takmamanın cezası yeniden değerleme oranı olan yüzde 3.83 artışla 625 TL olarak uygulanacak.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums