Karamollaoğlu: Algılarla artık bu gemi daha fazla yürümüyor

Karamollaoğlu: Algılarla artık bu gemi daha fazla yürümüyor
14.04.2019 - 08:22
723

 Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Çamlıca'ya inşa edilen cami için "Hangi akıllının başına İstanbul'da Çamlıca'nın tepesine 60 bin kişilik cami yapmak gelir?" sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Sen bu hesabı kalkıp Kanuni'ye, Fatih'e sorsana? Sen 'Bu kadar okula ne gerek var?' desene. Zavallı" diye karşılık vermesine Twitter'dan bir dizi açıklamayla cevap verdi.  

Karamollaoğlu sözlerinin “cami karşıtıymış gibi” yorumlandığına dikkati çekerek, “Çamlıca Camii hakkındaki bir yorumum AKP’ye dert oldu, bizim gayemiz sadece bir ikaz yapmaktı. Mesele Camii meselesi değil, gösteriş merakıyla israfın İslam’a hizmet diye takdim edilmesidir." dedi. 

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle: “Mesele Camii meselesi değil, gösteriş merakıyla israfın İslam’a hizmet diye takdim edilmesidir. Hal böyleyken bir de camii karşıtıymışız gibi bir algı oluşturma çabası var. Bu arkadaşların her türlü algıyı oluşturma becerisi var, bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Fakat algılarla artık bu gemi daha fazla yürümüyor, bunu da kendileri çok iyi biliyor. Bizim ne söylediğimizi çok iyi anlıyorlar ama, söylediğimiz hakikatler işlerine gelmiyor. Gösterişin ibadetin özüne aykırı olduğunu Müslümanlar çok iyi bilir. Asıl itibar; ahlakımızadır, adaletimizdedir. Ahlakımızla, adaletimizle gösteremediğimiz inancımızı, çok büyük mabetler inşa ederek nasıl gösterebiliriz? İnsanı yüceltmeliyiz, duvarları değil.”

NE DEMİŞLERDİ?

Temel Karamollaoğlu, “Hangi akıllının başına İstanbul’da Çamlıca’nın tepesine 60 bin kişilik cami yapmak gelir? Bir kere doldursunlar ellerini öperim. İçeriye giren dışarıya nasıl çıkacak? Günün en az 7-8 saatini vermesi lazım ki, orası dolsun. Bunu bile idrak etmeden, dışarıdan bakıldığı zaman ‘Şu ihtişama bak ya, nereden nereye geldik Türkiye olarak’ derseniz, işte hapı yuttuğumuzun resmidir bu” demişti.

Erdoğan ise Karamollaoğlu’nun sözleri üzerine, “‘Çamlıca’da o kadar büyük camiye ne gerek var?’ diyorlar ya, sen bu hesabı kalkıp Kanuni’ye, Fatih’e sorsana? Bu camiadan mezun olmuş biri diyor bunu. Sen ‘Bu kadar okula ne gerek var?’ desene. Zavallı” diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums