Yıldırım: Seçimden sonra bazı tercihler yapmak zorunda kalacağız

Yıldırım: Seçimden sonra bazı tercihler yapmak zorunda kalacağız
10.06.2019 - 08:19
756

 Cumhur İttifakı’nın itirazı sonucu tekrarlanacak 23 Haziran İstanbul seçimlerine günler kalırken, seçimlerin yenilenmesinin ekonomiye etkileri, ABD ile tansiyonu yükselten S-400 krizi ve dövizdeki hareketlilik piyasaların ana gündem maddesi.

Bayram döneminde belli bir hareketlilik yakaladığı belirtilen piyasalarda, 23 Haziran sonrası ‘acı gerçek’ ile karşı karşıya kalınacağı düşüncesi hakim.

Hükümete yakın Habertürk gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, ekonominin bıçak sırtındaki durumunun devam ettiğini belirterek, İstanbul seçimleri sonrasında tercih yapmak zorunda kalınabileceğini ifade etti.

Ekonomideki en büyük riskin ABD ile yaşanan S-400 krizi olduğunu dile getiren Yıldırım, “Türkiye piyasaları olarak çifte bayram yaşamamızın gerisinde hem küresel gelişmeler hem de ülke risklerine yönelik gelişmeler etkili. En önemli risk kaynağı olan S-400’lerin alımının seçim sonrasına sarkacağının anlaşılmasıyla yerli piyasalar bir kaç haftalık oyun alanı buldu kendine. Bunu da dünya ile birlikte pozitif yönde hareketle kullandı” diye yazdı.

“Ne de olsa seçim sonrası gerçeklerle yüzleşme olacak. Sorunlar gündeme veya masaya gelecek” diyen Yıldırım, şöyle ekledi: “Zorunlu olarak bazı tercihleri yapmak durumunda kalacağız. Bunun bir bedeli varsa da ödeyeceğiz.”

‘BIÇAK SIRTI GİDİŞ DEVAM EDİYOR’

Yıldırım, yazısının devamında şunları kaydetti:

“Benzer bir durum ekonomi için de geçerli. Gerçek müdahaleyi seçim sonrası beklemek gerek. Bu müdahale gelmeyecekse belli kırılmalar yaşanabilir.

Seçim sonrası icraatları belirleme açısından sandıktan kimin çıkacağı da önemlidir. İktidar partisi alırsa ayrı, muhalefet adayı alırsa ayrı politikalar izlenebilir.

Bütün bu gelişmeler ışığında denilebilir ki, ülke olarak çifte bayram yaptık ama piyasaların bıçak sırtı gidişi devam ediyor.”

‘SÜRDÜRÜLEMEZ’

Ekonomideki mevcut tablonun sürdürülemez olduğunu kaydeden Yıldırım, yazısının sonunda, “Sürdürülemez bir durumla karşı karşıyayız. Pek çok yönden zor bir yaza giriyoruz” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums