Generallerden Macron'a muhtıra: Fransa tehlikede!

Fransa’da generallerden Macron hükümetine açık mektup: “Fransa tehlikede, eğer bugün adım atmazsanız bu kaosa ancak bir iç savaş son verecek”

Generallerden Macron'a muhtıra: Fransa tehlikede!
23.04.2021 - 23:26
712

Fransa’da aralarında 20 general, 100 subay ve 1000’den fazla askerin imzası bulunan bir açık mektupla Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümetini ülkenin çözülme halinde olduğunu belirtip, buna karşı derhal önlem almaya çağırdı. Görev başında bulunan askerlerin imzaladığı mektup aşırı sağcı Valeurs Actuelles internet sitesinde yayınlandı. Mektubu yayınlayan Valeurs Actuelles bildiriyi sunarken “ülkelerine sadık bu generallerin izinleri dahilinde mektubu yayınladıklarını” açıkladı.

Generaller bildiriye şu cümlelerle başlıyor: “Zaman oldukça ciddi, Fransa tehdit altında, birçok ölümcül badire Fransa’yı tehdit ediyor. Biz emekli de olsak ülkemizin içinde bulunduğu bu duruma kayıtsız kalamayız. Ülkemizin bayrağında altın harflerle yazılı olan onur ve vatan kavramları vardır, bugün onurumuz ülkemizi vuran çözülmenin kınanmasını gerektirmektedir“.

Generaller bildiride ülkede bir çözülme olduğundan bahsediyor ve bu çözülmenin çeşitli yönlerine odaklanıyorlar. Son aylarda Fransa’da çokça ses getiren ve Fransa’nın sömürgeci geçmişi ile ilgili yapılan tartışmaların ardından, generaller bu tartışmayı yapanları fanatik ve kindar olarak niteleyerek Fransa’nın askeri başarılarını ve geçmişini eleştirenlerin ülkenin geleneklerini ve başarısını küçümsediğini ve kötülediğini belirtiyorlar.

Generaller ayrıca İslamcılık tehlikesinden ve banliyölerdeki durumdan da söz ediyorlar ve bunun da ciddi bir çözülme tehlikesi yarattığını vurguluyorlar.

Mektupta ayrıca geçtiğimiz yıl bir lisede kafası kesilerek öldürülen Samuel Paty’e referansla “Kim Fransa’da bundan 10 yıl önce böyle bir olayın olacağını tahmin edebilirdi ki” deniyor. Generaller bu durumu dışarıdan pasif bir şekilde izleyemeyeceklerinin de altını çiziyor.

Mektupta siyasal yöneticilerin mevcut yasaları uygulayarak bu tehlikeleri bertaraf etmeleri gerektiği söyleniyor. Siyasal yöneticilerin sessizliğinin suça ortak olmak anlamını taşıdığı belirtiliyor.

Mektup hem Fransa vatandaşlarına hem de yöneticilere yaptığı uyarıyla bitiyor: “Ciddi ve ağır bir zamandan geçiyoruz, zaman kaybetmeyin, ülkeyi kurtaracak politikaları desteklemeye hazırız. Eğer hiçbir adım atılmazsa, toplumdaki gevşeklik yayılmaya devam edecek ve bu durum sonuç olarak yoldaşlarımızın ulusal topraklarımızda yaşayan vatandaşlarımızın kurtarılması ve değerlerimizin korunması için müdahalesine varacaktır”.

“Görüyoruz ki zaman ayak diremenin, ağırdan almanın zamanı değil, aksi halde, yarın bu yükselen kaosa bir iç savaş son verecektir. Böylesi bir savaşta ölecek olan binlerce kişiden siz sorumlusunuz”.


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums