Kuzey Irak'a hava destekli kara harekatı: Özel Harekat bölgeye indirildi...

Kuzey Irak'a hava destekli kara harekatı: Özel Harekat bölgeye indirildi...
24.04.2021 - 15:55
760

Son dakika haberi... TSK, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin, Basyan ve Kandil'e operasyon başlattı. PKK hedeflerinin ağır ateş altına alındığı bölgeye helikopterlerle komandolar indirildi. Bölgede kara harekatı başladı. Özel kuvvetlere ATAK helikopterleri ve SİHA'lar da destek veriyor...

Türkiye'nin terörle mücadelesi son sürat devam ediyor. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik kapsamlı bir harekat başlattı. Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'deki PKK hedeflerinin ateş altına alındığı bildirildi. 

KOMANDOLAR BÖLGEDE

TSK'ya bağlı ATAK helikopterleri ve uçaklardan özel kuvvetler ve komandolar bölgeye indirildi. Operasyonda yerli ve mili üretim mühimmatların yanı sıra, SİHA'lar da aktif olarak kullanılıyor. Operasyona mayın arama tarama ekipleri ve köpekler de katıldı.

MSB: KOMANDOLAR KUZEY IRAK'TA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise operasyonu sosyal medyadan video ile duyurdu.

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kahraman Komandoları, Kuzey Irak’ta! ???????? pic.twitter.com/nnG2cEKeVB

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) April 24, 2021

 

'HAREKAT BEKLENTİSİ VARDI'

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, harekatla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bir süredir bu harekatla ilgili beklenti vardı ve dün itibariyle yumuşak biçimde hedefler vurulmaya başlanmıştı. Bugün ise PKK'lı teröristlerin Kandil ve Sincar'dan sızalabildikleri bir bölge olan Metina'ya havadan, karadan Özel Kuvvetlerin de katılımıyla operasyon başlatıldı. 20'nin üzerinde helikopterin katıldığı bilgisi var.

'HAREKAT BUNUNLA KALMAYACAKTIR'

Bu operasyon yurt içine sızmayı önleme amaçlı olduğu gibi Basyan, Avaşin ve Kandil'in de etkisini yok etmek amacıyla gerçekleştiriliyor. Bölücü örgütün yazın yuvalanmasının da önlenmesi amacıyla düzenleniyor. Harekatın bu kadarla kalmayacağı ileriki dönemde başka bölgelerde de süreceğini şimdiden söylemek mümkün."


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums