İpek Erin babası Musa Orhanın tahliyesine isyan etti: Daha ne kadar delil lazım?

İpek Erin babası Musa Orhanın tahliyesine isyan etti: Daha ne kadar delil lazım?
26.08.2020 - 17:24
1675

 Cinsel saldırıda bulunduğu 18 yaşındaki İpek Er'in ölümüne neden olmakla suçlanan ve 'nitelikli cinsel saldırı' suçlaması ile hakkında dava açılan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edildi. İpek Er'in babası Fuat Er ise tahliye kararına isyan etti: Ne yapacağımı bilmiyorum. Delil yetersizliğinden serbest bırakılmış. Taciz, tecavüz, mektup ve intihar yetmiyor mu? Daha ne kadar delil lazım?

 Batman'da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihar etmesine yol açtığı için 19 Ağustos'ta tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan, dün akşam tahliye edildi.

Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcılığı ile Siirt Barosu'nun intihar eden İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu suçamasıyla tutuklanan Musa Orhan'ın tahliye kararına yapılan itirazı da reddetti.

BABA ER: DAHA NE KADAR DELİL LAZIM?

Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tahliye edilmesine İpek Er'in babası Fuat Er tepki gösterdi. Er, "Delil yetersizliğinden serbest kaldığını söylüyorlar. Daha ne kadar delil lazım bilmiyorum. Taciz, tecavüz delil olarak yetmiyor mu? Bırakılan mektup, intihar delil olarak yetmiyor mu? Daha ne kadar delil lazım?" diyen baba şu sözleri kaydetti:

"Milyonlarca insan tepki gösterdi, feryat etti. Bunlar yetmiyor mu? Çok üzgünüm, çok şaşkınım. Kafamda bir sürü soru işareti var. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Bu tahliyenin arkasında hangi güç var. Yargıyı kim ikna etti. Katilin arkasının, bu olaya tepki gösteren milyonlarca insandan daha güçlü olduğunu düşünüyorum."

'BENİ DÜŞMAN GÖRDÜLER'

Olayın ardından İçişleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlarının, birçok siyasi parti temsilcisinin, vali ve kaymakamın kendisini aradığını, ziyaret ettiğini ve acısını paylaştığını anlatan baba şöyle devam etti:

"Ancak ne sanığın ailesinden ne de MHP'den bize bir telefon gelmedi. Sanığın ailesi de anne baba. Arayıp, ‘Biz de üzgünüz. Oğlumuz böyle bir şey yapmış, biz de kınıyoruz, acınızı paylaşıyoruz' diyebilirdi. Ancak aramadılar. O kadar bakan ve siyasi parti aradı ancak MHP'den de ses çıkmadı. Beni düşman gördüler. Artık ne diyeceğimi bilmiyorum."

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama da İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Yapılan açıklamada Bakan Süleyman Soylu'nun Orhan'a arka çıktığı iddiaları yalanlanırken, şahsın görevden uzaklaştırıldığı hatırlatıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yaşadığı cinsel istismar olayından sonra intihara kalkışan ve 18 Ağustos 2020 tarihinde, tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden İpek Er ve bu olayın şüphelisi Musa Orhan hakkında sosyal medyada bir süredir yapılan yorumlarda, gerek bakanlığımız gerekse İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu hakkında mesnetsiz, hiçbir yasal ve fiili dayanağı olmayan, haksız ve iftiraya varan birtakım paylaşımların yapılması üzerine, aşağıdaki hususların açıklanmasına gerek duyulmuştur.

 - Kamuoyuna yansıyan ve bakanlığımız tarafından hiçbir şekilde tasvip edilmeyen, mütevaffanın ailesinin üzüntüsünün derinden paylaştığımız bu acı hadise ile ilgili olarak tüm yasal süreçler, kanunun öngördüğü çerçevede devam etmekte, tutuklanma talebi ve buna bağlı kararlar savcılık ve mahkeme tarafından işleme konulmaktadır.

-Şüphelinin Jandarma Uzman Çavuş olması hasebiyle, kurum yönünden yapılması gereken idari tahkikat ve işlemler de yine yasal çerçevede Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde devam etmektedir. Bu kapsamda; Musa Orhan isimli şahıs Siirt Valiliğinin tarafından 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile idari soruşturma kapsamında hemen görevinden uzaklaştırmıştır.

“Devlet Memurluğundan Çıkarma” cezası verilmesi istemiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde soruşturma başlatılmış, bahse konu disiplin soruşturması tamamlanarak Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna gönderilmiştir. Adı geçen şahısla ilgili ihraç işlemleri başlatılmış olup yasal süreç devam etmektedir. Sürecin tüm aşamaları, kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır.

-Kurum içinde yürütülen idari süreçlerin haricinde, adli makamlarca devam eden iş ve işlemlere ilişkin bakanlığımızın herhangi bir yetkisi ve tasarrufunun olması hukuken ve fiilen mümkün değilken, gerek bakanlığımızın gerekse sayın bakanımızın tutuklanma veya adli kontrol kararlarında etki ve müdahalesinin olduğuna dair paylaşımları iyiniyetli olarak değerlendirmemiz, elbette ki mümkün değildir. Bu acı olaydan siyasi bir rant devşirmeyi, kurumlarımızı ve adalet sistemimizi yıpratmayı hedefleyen TELE 1 adlı TV kanalının yanı sıra gayri ahlaki iftiraları atan terör örgütüne müzahir basın-yayın organları hakkında gerekli tüm yasal işlemler başlatılacaktır.

Yaşanan bu üzücü olaydan dolayı Bakanlığımıza mensup polis memuru mesai arkadaşımızın da kardeşi olan merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.''

NE OLMUŞTU?

Siirt’te uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğradıktan sonra, Batman’da intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki İpek Er, 18 Ağustos’ta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

İLK DURUŞMA EKİMDE

Öte yandan İpek Er’in ölümüne ilişkin soruşturma Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Musa Orhan’a yönelik ‘nitelikli cinsel saldırı’ davasının ilk duruşması ise önümüzdeki ekim ayında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

 
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums