Belediyelere de başkanlık modeli

Belediyelere de başkanlık modeli
24.08.2018 - 11:09
891

 AKP'nin 6. Olağan Kongresinde de yer alan yeni düzenleme ile 'Başkanlık' modeli belediyelere de uygulanacak. 

İktidara yakınlığı ile bilinen Akşam gazetesinin haberine göre, AKP’nin başlattığı taslak çalışmanın yeni yasama yılında kanun teklifi olarak TBMM’ye sunulması planlanıyor.

Buna göre seçimle göreve gelen belediye başkanları, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde olduğu gibi kendi ekibiyle göreve gelecek. Belediye başkanı ile göreve gelen üst düzey yöneticiler, başkanın görev süresinin tamamlanmasıyla birlikte görevden ayrılacaklar. Yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılmasını öngören taslak, AKP Kongresi’nde açıklanan faaliyet raporunda yer aldı.

Hedeflenen yeni modelle birlikte yerel yönetimlerin icra gücü artırılacak, görev ve yetkileri yeniden belirlenecek, mali kaynakları güçlenecek ve belediye başkanlarının kendi ekibiyle çalışmasının yolu açılacak. Belediye başkanı ile göreve gelecek olan üst düzey yöneticiler, başkanın beş yıllık görev süresinin tamamlanmasıyla görevden ayrılacaklar. Böylece yeni seçilecek başkanın da kendi ekibiyle çalışması sağlanmış olacak.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums