Sarı Yeleklilere 8. haftada jandarma müdahalesi

Sarı Yeleklilere 8. haftada jandarma müdahalesi
6.01.2019 - 05:22
878

 Fransa'da 17 Kasım’da akaryakıt zamları ve vergi adaletsizliğine karşı başlayan eylemler 8. haftasına girdi.

Hükümetin sert müdahaleleri ve açıklamalarına rağmen eylemler başkent Paris ve ülkenin güney kentlerinde 2. ayında da devam ediyor. 

Bugün Paris'teki eylemlerin adreslerinden biri yine Champs-Elysées. 

Rue de Berri'de toplanan Sarı Yelekliler "Hayır, hareket bitmedi, gösterilere devam" diyerek Champs-Elysées'ye yürüdüler.

 
Yerleştirilmiş video

Ayrıca Paris'te Sarı Yelekliler Hôtel de Ville'in önünde bir gösteri düzenlediler. Eylemler Bordeaux, Toulouse, Lyon, Rouen, Reims, Marsilya, Saint-Brieuc ve Saint-Lô gibi çeşitli kentlerde de devam etti. 

BAKANLIK RAKAM AÇIKLAMADI

Fransa İçişleri Bakanlığı geçen haftaların aksine ilk kez bu hafta eylemlere katılım sayısına dair herhangi bir rakam vermedi. 

Noel nedeniyle düşüşe geçen eylemlere katılımın bu hafta yeniden yükselmeye başladığı belirtiliyor. 

SAINT-NAZAIRE'DA JANDARMA MÜDAHALESİ

Farklı kentlerde devam eden gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesinin yaşandığı yerlerden birisi Saint-Nazaire oldu. Yolu trafiye kapatan göstericiler traktör lastiği yaktılar. Jandarma kalabalığa gözyaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale etti. Yolu bloke eden göstericilerin kent merkezine dönmesini sağlamaya çalıştılar.


 
Yerleştirilmiş video
 
 
Yerleştirilmiş video

Fransa Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux dün yaptığı açıklamalarda Sarı Yelekliler'in siyasi bir mücadelenin içerisinde olduklarını belirterek eylemcilerin hükümeti düşürmek istediklerini söylemişti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Fransa’da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım’da başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un istifa çağrısına dönüşen Sarı Yeleklilerin eylemleri, ülkede son yılların en etkili protestosu haline geldi.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron ve yönetiminden ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Sarı Yelekliler, bunun yanı sıra hayatlarını yakından ilgilendirecek konuların ve çıkacak yasaların referandum yoluyla halka sorulmasını istiyor.

Adalet Bakanlığının verilerine göre, sarı yeleklilerin 17 Kasım-17 Aralık 2018’de ülke çapında düzenledikleri eylemler sırasında çıkan olaylarda 4 bin 570 kişi gözaltına alındı, 216 kişi tutuklandı. Gösterilerde şimdiye kadar 10 kişi hayatını kaybetti, binden fazla kişi yaralandı. Sarı Yelekliler hareketinin sözcülerinden Eric Drouet Çarşamba gecesi yaklaşık on saat boyunca gözaltına tutuldu. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums