Yargıtay, suçun niteliğini değiştirdi; gazeteci Altan Kardeşler ve Ilıcak’a verilen ağır müebbeti bo

Yargıtay, suçun niteliğini değiştirdi; gazeteci Altan Kardeşler ve Ilıcak’a verilen ağır müebbeti bo
6.07.2019 - 07:25
922

 Yargıtay, 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılanan gazeteci-yazar Ahmet Altan, akademisyen kardeşi Mehmet Altan ve gazeteci Nazlı Ilıcak için kararını açıkladı. 

Yargıtay, "FETÖ’nün darbe çağrışımı" davasında Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozdu. Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın “anayasayı ihlal” değil “FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardım etme” suçu işlendiğine karar verdi.

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, Mehmet Altan’ın yeterli ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatine karar verilmesine hükmederken, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak ile diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti.

ANAYASA MAHKEMESİ HAK İHLALİ KARARI VERMİŞTİ

Anayasa Mahkemesi 11 Ocak'ta verdiği kararda, Mehmet Altan'ın haklarının ihlal edildiğini belirlemişti. Kararda Mehmet Altan'a 20 bin TL tazminat ödenmesine de hükmedilmişti. (HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums