Eski savcı rantı itiraf etti: Kanal İstanbul güzergahından kimler arazi aldı?

Kamuoyunda 'Adliye Tosuncuğu' olarak bilinen eski Cumhuriyet savcısı Tamer Can'ın ifadesi Kanal İstanbul Projesi'ndeki rantı da ortaya çıkardı. Can'ın ifadesine göre, Cumhuriyet savcısı R.A. Kanal İstanbul güzergahından yaklaşık 45 futbol sahası büyüklüğünde arazi satın aldı.

Eski savcı rantı itiraf etti: Kanal İstanbul güzergahından kimler arazi aldı?
23.04.2021 - 20:59
709

Meslektaşlarını dolandıran ve kamuoyunda 'Adliye Tosuncuğu' olarak bilinen eski Cumhuriyet savcısı Tamer Can ifade verdi, böylece Kanal İstanbul güzergahındaki rantı gözler önüne serdi.

Can'ın ifadesine göre, Cumhuriyet savcısı R.A. Kanal İstanbul güzergahından yaklaşık 45 futbol sahası büyüklüğünde (339 bin 15,58 metre kare) arazi satın aldı.

"TAPU DEVRİ OLMADAN SATTIK"

Dolandırıcılıktan yargılanarak hüküm giyen Can, hakkında görülen dava nedeniyle verdiği ifadede, öncelikle Ankara'da toplu olarak 250 bin liralık bir arza aldıklarını, daha tapu devri sağlanmadan bir başkasına 375 bin liraya sattıklarını ve söz konusu paranın bir kısmının kendi hesabında bir kısmının da Ankara'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı R.A.'nın hesabında toplandığını anlattı.

Can, arsa satışından elde ettikleri parayı daha sonra aralarında paylaştıklarını da söyledi.

DEV ARAZİYİ SAVCI NASIL ALDI?

Can'ın ifadesinde geçen Cumhuriyet Savcısı R.A.nın İstanbul Arnavutköy Sazlıbosna mevkii 119 ada, 104 parsel üzerinde bulunan 339 bin 153,58 metre kare olan alan, yaklaşık 45 futbol sahası büyüklüğünde.

İddianın doğru olması halinde sözü geçen Cumhuriyet savcısı R.A.'nın bir devlet memuru olarak bu büyüklükte bir araziyi hangi gelirle elde ettiğinin de araştırılması gerekiyor.

HSK'DAN SORUŞTURMA İZNİ BEKLENİYOR

Ucuz arazi alma vaadiyle meslektaşlarını ve adliye çalışanlarını dolandıran aynı zamanda hakkında rüşvet iddiası olan eski savcı Tamer Can hakkında bu iddia ile ilgili bir yıldan beri Hakimler Savcılar Kurulu'nun (HSK) soruşturma izini vermesi bekleniliyor.

Can'ın ifadesinden sonra arsa ve sahibi olduğu iddia edilen hakim ve savcılar hakkında HSK tarafından bir araştırma yapıp yapmayacağı merak ediliyor. 


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums