Üç maddede 24 Mart siyaset özeti

Üç maddede 24 Mart siyaset özeti
25.03.2021 - 06:15
4085

 İşte 24 Mart 2021 gününün üç maddede özeti

Erdoğan: evdeki dövizi, altını getirin

Adalet ve Kalkınma Partisi 7. Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan evde tuttukları döviz ve altınları banka ve finans kuruluşlarına yatırmaları çağrısında bulundu.
Erdoğan, “Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum” dedi.
Erdoğan uluslarası yatırımcılara da “Türkiye’ye güvenmeleri” çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanının 20 Mart günü Merkez Bankası Başkanını yalnızca 4,5 ay sonra görevden almasıyla başlayan mali dalgalanmalarsa devam ediyor. Döviz satışlarına rağmen ABD doları 7,90 liranın altına düşmedi.
Erdoğan’ın AK Parti Kongresindeki konuşması ise birkaç haftadır kamuoyundaki oluşturulan beklentilere karşın yeni bir siyasi mesaj içermiyordu. Erdoğan, yeni Anayasa taslağını 2022 başında hazır etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Covid-19 salgını yeniden tırmanışta

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte Türkiye’de 146 kişi kovit nedeniyle öldü. Hasta sayısı 30 bine, toplam ölüm sayısı da 30,500’e dayandı.
Türk Tabipler Birliği hastanelerdeki yoğun bakım yataklarının yeniden dolmaya başladığı uyarısında bulundu. Kısıtlamaların gevşetildiği Mart başından bu yana vaka sayılarındaki artışın yüzde 200’ü bulduğu hesap ediliyor. Avrupa ülkeleri yeniden tırmanışa geçen pandemi karşısında yeni kısıtlamalar planlarken, hükümet bir yandan ekonomideki sıkışıklık, diğer yandan yaklaşan turizm sezonu nedeniyle çekingen davranıyor.
Öte yandan AK Parti Kongresi için Ankara’ya gelen vatandaşların, soğuk ve kar yağışı altında Erdoğan’ı görmeye gelen ve Kongre salonundaki vatandaşların sosyal mesafe ve maskeyi ihmal eden görüntüleri tepki topladı.

Çavuşoğlu ve Blinken anlaşamadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ilk yüz yüze görüşmesini NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için bulunduğu Brüksel’de yaptı.
Toplantı sonrasında yapılan açıklamalarda Blinken Türkiye’den Rus yapımı S-400 füzlerini “elden çıkarmasını” istediğini söylerken, Çavuşoğlu S-400’lerin satın alındığını “o işin bittiğini” söyledi. Çavuşoğlu Suriye’de YPG ve PKK ile mücadeleyi öne çıkarırken Blinken Türkiye’deki demokrasi ve insan haklarını öne çıkardı. Türkiye ve ABD arasındaki gerilim devam ediyor.
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi ise Erdoğan hükümetinden önceki HDP eş-başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması talebinde bulundu.
AB liderleri 25 Mart’ta Türkiye’nin de ilk maddeler arasında yer aldığı Zirve Toplantısında bir araya gelirken, Çavuşoğlu Ankara’da Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi’yi ağırlayacak.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums