1981 TKP Gölcük Davasında Ortak Savunma Ve Marmara Yerel Haber Tanıklıkları

1981 TKP Gölcük Davasında Ortak Savunma Ve Marmara Yerel Haber Tanıklıkları
6.03.2021 - 16:19
5377

 Bizler,12 Eylül 1980 faşist askeri darbe döneminde TKP Gölcük Davasında yargılandık. (Kocaeli, Gölcük ilçesi, Konca Askeri Ceza ve Tutuk evi) Ağır işkenceler gördük. Uzun süren göz altı ve tutukluluk süreçleri yaşadık.11 (on bir) yıl hüküm giyenler oldu. İl dışına sürüldük. Eşimizden çocuklarımızdan ayrı kaldık. Mesleğinden atılan, işinden aşından edilen, politik göçmen olarak yurdundan uzakta yaşamak zorunda bırakılan  bir çok yoldaşımız oldu.

Bu yaşananlar bilinsin istedik. Gelecek kuşaklara iletelim dedik. Geçmiş yaşanmışlıkların bilinmesi bu günü anlamamıza yardımcı olduğu gibi, gelecekte yaşamamıza da katkısı olur diye düşünüyorum.

Nabi Yağcı’nın dediği gibi; “ Düne ve bugüne dair şimdiki düşünceleri ne olursa olsun, dünün fiili/pratik mücadeleleri içinde yer almış ve bu çalışmalara katkı yapmış, destek vermiş “ birlikte yargılandığımız bir grup arkadaşımızla. Bu zor koşullarda bir araya geldik. Daha önce ortak (kolektif) çalışmamız sonucunda iki kitap yazmıştık. "Konca Yazışmaları" ve "Dönüşlerin Yirminci Yılında Yasallaşma Hareketi" Bu kitapları "Türkiye Sosyal Tarih Araştırma Vakfı" (TÜSTAV)basmıştı.

Şimdi de 1981 TKP Gölcük Davasında yargılandığımız süreçle ilgili savunmaları bir belge olarak kitaplaştırmak istedik. Yanlış bilmiyorsam, yakın tarihimizin TKP Davasında yargılananların savunmaları ile ilgili tek kitap olacaktır.

Türkiye Komünist Partisi’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle 2020 yılı içinde basılmasını arzuladığımız “1981 TKP Gölcük Davasında Ortak Savunma ve Marmara Yerel Haber Tanıklıkları” kitabının basımı için TUSTAV yönetimine başvurduk. Vakfın kuruluş amacına uygun olan kitabımızı 2020 yayın programının sıkışık olması nedeniyle TUSTAV’dan yayınlamak nasip olmadı.

Yaptığımız girişimler sonucu  Sokak Yayınları ile anlaşarak  “1981 TKP Gölcük Davasında Ortak Savunma Ve Marmara Yerel Haber Tanıklıkları” kitabını okurlarla buluşturmayı başardık.

Çalışmayı yürüttüğümüz tüm arkadaşların ortak kararıyla kitabın  "Önsözü"nü TKP son genel sekreteri Nabi Yağcı (Haydar Kutlu) yazsın istedik. Kararımızı kendisine ilettik, sağ olsun o’da kabul etti.

Kitap birinci kısım, "ORTAK SAVUNMA SÜRECİ". İkinci kısım, "MARMARA YEREL HABER TANIKLIKLARI" bir çok arkadaşımızın yazdığı sözlü tarih çalışmalarından oluşuyor. Üçüncü kısım, yasallaşma sürecinde FOTOĞRAF'lardan oluşuyor.

Birlikte yargılandığımız yoldaşlarımızdan ulaşamadıklarımız olmuştur. Eksik kalanlar olabilir. Elimiz deki belgeleri vakıf üyelerinin yararlanması için Vakfa vereceğiz. Elinde belge olan yoldaşlarımız varsa, Vakfa iletip, katkı vermeye çağırıyorum.

Kitabın ortaya çıkış sürecinde, yazılarıyla. Elindeki bilgi ve belgeleri ulaştırarak. Basım için maddi destek vererek katkı yapan ,tüm dost ve yoldaşlara saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Sağlıklı ve daha özgür günlerde bir arada olmak umuduyla.

Necati KUR


Editör: N. Cingirt
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums